Німеччина планує відкласти закриття трьох останніх АЕС

Новини ТЕК
Німеччина планує відкласти закриття трьох останніх АЕС

Німеччина планує відкласти закриття останніх трьох атомних електростанцій країни, оскільки країна готується до ймовірного дефіциту енергії цієї зими в умовах російського газового шантажу.

Про це пише Wall Street Journal з посиланням на трьох високопоставлених урядовців.

Рішення ще має бути офіційно ухвалене кабінетом канцлера Німеччини Олафа Шольца після опублікування результатів оцінки енергетичних потреб Німеччини, яка буде завершена в найближчі тижні. Також, ймовірно, що рішення потребуватиме голосування в парламенті. За даними джерел WSJ, деякі деталі досі на етапі обговорення.

Хоча офіційне рішення може бути прийнято через кілька тижнів, уряд вважає, що виконано дві ключові умови, які дозволяють тимчасово продовжити термін служби трьох станцій, які наразі очікують закриття 31 грудня. По-перше, Німеччина зіткнулася з ймовірним дефіцитом газу, а продовження роботи реакторів не викликає занепокоєння щодо безпеки.

“Реактори безпечні до 31 грудня, і, очевидно, вони залишатимуться безпечними й після 31 грудня”, — зауважив топ-чиновник у окментарі виданню.

Відтермінування відмови від атомної енергетики не є панацеєю від ризику нестачі електроенергії в країні взимку. Німеччині передусім бракує газу, який переважно використовується для опалення та виробництва.

Проте, дозволивши електростанціям, на які разом припадає близько 6% виробництва електроенергії в країні, залишатися в мережі, Берлін позбавить себе від необхідності замінювати їх на газові або вугільні електростанції.

Законсервовані вугільні станції вже повернули в роботу, щоб запобігти відключенню електроенергії після того, як Росія скоротила постачання газу в Німеччину. 

Наразі немає розуміння, як довго реактори працюватимуть після закінчення грудневого терміну. Троє чиновників сказали, що продовження буде лише на кілька місяців. Провідні діячі Вільної демократичної партії, третього партнера уряду по коаліції, заявили, що АЕС має працювати до 2024 року.

Декілька офіційних осіб заявили, що продовження вплине лише на три станції, які все ще працюють, і що Берлін не розглядає можливість повторного відкриття заводів, виведених з експлуатації раніше.

Новини

18 Квітня 2024

Укренерго поки що не планує обмежень енергопостачання для населення

Уряд Австралії надає великий кредит заводу з переробки високочистого глинозему

Споживання сталі у Польщі за підсумками 2023 року скоротилось на 11% 

Українська промисловість здатна забезпечити локалізацію локомотива на рівні 55%

Україна потребує альтернативних джерел енергії

В Україні зростає попит на електромобілі

BHP Billiton знизила видобуток залізної руди

Італійська Danieli збудує в Лівії завод з відновлення заліза

Байден запропонував підвищити мита на китайський імпорт сталі

Rio Tinto планує виробляти мільйон тонн міді у 2030 році

Vale збільшила видобуток руди 

Влада має вивести Україну з-під дії європейського екоподатку

УЗ продовжила заборону на перевезення до порту Чорноморськ

Екологічні фонди ЄС втрачають мільярди через зниження цін на вуглець

У березні експорт феросплавів впав до рекордного мінімуму

Росія знищила майже всю теплову генерацію України – Зеленський

ВСІ НОВИНИ ⇢