Влада Німеччини допоможе компаніям з високим енергоспоживанням

Економіка Новини ТЕК
Влада Німеччини допоможе компаніям з високим енергоспоживанням

Міністерство ФРН у справах економіки та захисту клімату (BMWK) корегує умови виділення пакета допомоги загальним обсягом п’ять мільярдів євро для компаній з високим енергоспоживанням. Термін подання заявок на отримання підтримки для промислового сектора подовжили на один місяць – до 30 вересня 2022 року, повідомили у BMWK.

Субсидію, одноразовий обсяг якої може досягати 50 мільйонів євро, призначили для покриття збільшених витрат на природний газ та електроенергію. Крім того, внесуть низку покращень та коригувань у реалізацію програми. Зрештою, міністерство працює над продовженням її термінів, що реалізують на другому етапі імплементації. З цього приводу міністерство підтримує діалог з Єврокомісією (ЄК). Так, впровадять керівні принципи ЄК щодо стимулювання економії.

З часу запуску програми для участі у ній вже реєструвалися дві тисячі підприємств. Понад тисячу заявок на надання субсидій отримали від 211 компаній. На початку серпня вже виплатили перший транш. Заявки розподілені майже серед всіх федеральних земель, особливу увагу приділяють Баден-Вюртембергу, Північному Рейну-Вестфалії та Баварії. Близько трьох чвертей компаній, які звернулися по допомогу, – малі та середні підприємства.

Голова найбільшої німецької опозиційної партії Німеччини – Християнсько-демократичного союзу (ХДС) – Фрідріх Мерц раніше закликав зробити чіткий акцент на допомозі малозабезпеченим сім’ям у заходах, що плануються владою для пом’якшення навантаження на населення і бізнес під час газової кризи.

“Просто неправильно, що люди з високими доходами отримають 300 євро на енергоносії. По 1000 євро на енергію для третини громадян з найнижчими доходами мало б більше сенсу, ніж 300 євро для всіх”, – заявив він в інтерв’ю виданню Focus Online.

Водночас Мерц висловив подив через плани надання фінансової допомоги лише великим компаніям і закликав виробити чіткі критерії у зв’язку з цим.

“Але факт полягає і в тому, що держава не може допомогти кожному”, – наголосив лідер християнських демократів. Крім того, політик припустив, що не всі компанії зможуть впоратися із нинішньою газовою кризою.  “А ми не можемо пообіцяти, що все буде погашено з федерального бюджету”, – додав він.

Новини

26 Грудня 2023

Maersk готується поновити рух суден Червоним морем

З початку війни бізнес отримав 173,5 млрд грн пільгових кредитів

За дев’ять місяців 2022 року банки отримали 130 млрд грн прибутку

25 Грудня 2023

Туреччина стала нетто-імпортером сталі вперше з 2015 року

Споживання сталі в Чехії впало до десятирічного мінімуму

В портах Великої Одеси за добу розвантажують майже тисячу вагонів з зерном

Росіяни вкрали 8 млн тонн зерна на окупованих територіях України

Укрнафта запустила нову свердловину глибиною майже 3000 метрів

Автогаз на АЗС подешевшав ще на 40 копійок

Інвестиції в інфраструктуру Дунайських портів становили 100 млн доларів

Ключовий рудний порт Австралії знизив перевалку до 505 млн тонн

Індія збільшує імпорт сталі

Бензин та дизпаливо продовжують дешевшати на заправках

В НБУ бачать можливість для подальшого зниження облікової ставки

Металурги Польщі країни скоротили виробництво сталі на 14,9% 

Українська енергосистема надавала аварійну допомогу Польщі

ВСІ НОВИНИ ⇢