Метінвест безплатно надав 500 тонн сталі для виготовлення бронежилетів

Металургія Новини Теми дня
Метінвест безплатно надав 500 тонн сталі для виготовлення бронежилетів

Львівський оборонний кластер (ЛОК) безплатно отримав від групи Метінвест понад 500 тонн сталевих листів. Про це повідомляє пресслужба компанії.

З бронесталі Метінвест-СМЦ фахівці ЛОК виготовили значну частину з 80 тисяч бронежилетів, переданих українським захисникам.

ЛОК зміг із нуля організувати виробництво під час війни. Кластер об’єднує спеціалістів оборонних підприємств, волонтерів та виробничі потужності з усієї країни, щоб забезпечувати захисників якісними бронежилетами. Організація має власну лабораторію для тестування готової продукції, тож кожен бронежилет ретельно перевірений.

“Метінвест-СМЦ чудово знається на сталі. Тож для нас цілком очевидною була наша роль у протистоянні ворогам: у межах мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова ми взялися надавати метал. Спочатку – для оборонних споруд та укріплень, а згодом почали постачати бронесталь виробникам захисної амуніції. Наразі Львівський оборонний кластер безплатно отримав від Метінвест-СМЦ понад 500 тонн сталевих листів. Цей матеріал уже захищає наших військових на передовій. Це наш внесок у перемогу України, – зазначив генеральний директор Метінвест-СМЦ Ігор Тонєв.

“Нам вдалося налагодити виробництво якісних бронежилетів, які передаємо на фронт. Завдяки надійним партнерам, зокрема й Метінвест-СМЦ, ми виготовили їх 80 тисяч. Наша мета – вийти на цифру 100 тисяч бронежилетів уже найближчим часом. Уся амуніція відповідає державним стандартам і вимогам військових. Матеріали протестовані й відстріляні. Зауважу, що ми також розробляємо бронежилети для медиків, а в межах допомоги ювенальним службам розробили та виготовляємо захисні комплекти для евакуації дітей. У нас потужна команда фахівців, тому за підтримки в тому числі великого бізнесу ми зможемо зробити більше для України та українців”, – повідомив голова правління Львівського оборонного кластера Максим Плєхов.

Як повідомляється, щ Метінвест-СМЦ у межах мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова з перших днів війни почав безоплатно передавати метал для виготовлення протитанкових їжаків. Загалом із металу Метінвесту було виготовлено 75 тисяч загороджувальних споруд по всій Україні.

Також Метінвест-СМЦ продовжує безкоштовно надавати бронепластини для забезпечення військових частин, ТРО, комунальних структур та окремих бійців

Новини

19 Квітня 2024

Зміна клімату призведе до значних економічних втрат у майже всіх країнах світу

Німецький виробник дронів відкриє завод в Україні

Розвиток зеленої енергетики підштовхує світовий попит на мідь

Німеччина готова інвестувати в ключові галузі української економіки

Туск закликав фермерів припинити блокування кордону з Україною

Вже навесні повернуться графіки відключення світла по всій Україні

В березні українська економіка зросла майже на 5%

Безпеку українського морського коридору посилять

Україна отримала від Німеччини енергообладнання на понад 800 тис євро

18 Квітня 2024

Укренерго поки що не планує обмежень енергопостачання для населення

Уряд Австралії надає великий кредит заводу з переробки високочистого глинозему

Споживання сталі у Польщі за підсумками 2023 року скоротилось на 11% 

Українська промисловість здатна забезпечити локалізацію локомотива на рівні 55%

Україна потребує альтернативних джерел енергії

В Україні зростає попит на електромобілі

BHP Billiton знизила видобуток залізної руди

ВСІ НОВИНИ ⇢