Суд залишив під арештом корпоративні права Дерипаски на 3,58 млрд грн

Економіка Новини
Суд залишив під арештом корпоративні права Дерипаски на 3,58 млрд грн

Київський апеляційний суд залишив під арештом корпоративні права на суму понад 3,58 млрд грн російського бізнесмена Олега Дерипаски щодо якого США запровадили санкції через військову агресію РФ проти України, пише “БізнесЦензор“.

Зазначається, що 28 вересня колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ КАС розглянула апеляційні скарги, подані представником скаржників, який діє в інтересах ТОВ “Компанія “Алюміній України” та ТОВ “Гуардон Украина”, на ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва від 2 червня 2022 року, якою був накладено арешт на корпоративні права.

Зокрема, були арештовані 13,9645 % статутного капіталу ТОВ “Миколаївський глиноземний завод”, який належить “Алюмінію України”, у розмірі 212,8 млн грн.

Крім того, арештовані корпоративні права у вигляді 86% статутного капіталу цього ж заводу, який належить “Гуардон Украина” у розмірі 1,3 млрд; корпоративні права у вигляді 99% статутного капіталу ТОВ “Компанія “Алюміній України”, що належать Gandela International AVV, у розмірі 529,3 млн грн; корпоративні права у вигляді 0,99 % статутного капіталу ТОВ “Компанія “Алюміній України”, що належать Gordal Holdings A.V.V., на 5,3млн грн.

Арештовані також корпоративні права у вигляді 0,5584 % статутного капіталу ТОВ “Гуардон Украина”, що належать Gandela International AVV, у розмірі 8,5 млн грн, а також корпоративні права у вигляді 99,44 % статутного капіталу ТОВ “Гуардон Украина”, що належать Gordal Holdings A.V.V, у розмірі 1,5 млрд грн.

За результатами апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва залишено без змін, апеляційні скарги представника скаржників – без задоволення.

Зазначається, що відповідно до матеріалів судового провадження, фактичним власником та кінцевим бенефіціаром ТОВ “Миколаївський глиноземний завод”, яким володіють два українські товариства – ТОВ “Компанія “Алюміній України”” та ТОВ “Гуардон Украина”, через підконтрольні компанії є громадянин РФ Олег Дерипаска.

Досудове розслідування здійснюється за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 113 (“Диверсія”), ч. 1 ст. 437 (“Планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни”) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, уряд повторно наклав санкції на біглого бізнесмена Сергія Курченка, ексміністра оборони Павла Лебедєва, експрезидента-втікача Віктора Януковича та російського мільярдера Олега Дерипаску в частині блокування їхніх активів та активів, до яких вони можуть бути причетні.

Новини

24 Квітня 2024

Постачання критично важливих акумуляторних металів задовольняє сьогоднішній попит

Заводи Ostchem виготовили 520 тис тонн мінеральних добрив у I кварталі

Енергетики продовжуватимуть вечірне обмеження постачань для промисловості

Інтерпайп пропонує скоригувати систему бронювання працівників

Канада збільшує видобуток залізної руди

Мініекономіки планує пришвидшити підписання промислового безвізу з ЄС

Канада дозволила компанії Airbus використовувати російський титан

Безпілотники атакували меткомбінат у Ліпецьку, якій постачає сталь для російської оборонки

Рада планує надати переваги працюючому “у білу” бізнесу

В енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії

Пакистан у березні суттєво збільшив імпорт металобрухту

Сенат США схвалив пакет допомоги Україні на 61 млрд дол

Через недосконалість санкцій російські металурги стали багатшими на $50 млрд

Постачальник китайсьих труб Vorex зриває програму буріння Укргазвидобування

Для відновлення енергосистеми треба запровадити графік підвищення тарифів на електрику – експерт

У березні Україна імпортувала 8,44 тис тонн довгого прокату

ВСІ НОВИНИ ⇢