Світовий банк виділив для України 500 млн дол

Економіка Новини Теми дня
Світовий банк виділив для України 500 млн дол

Світовий банк оголосив про виділення додаткових $500 млн для допомоги Україні задовольнити нагальні потреби у витратах, спричинені російським вторгненням. Про повідомляє пресслужба банку.

“Фінансування Міжнародного банку реконструкції та розвитку забезпечується кредитними гарантіями на суму $500 млн від Сполученого Королівства, які були оголошені 30 вересня”, – йдеться у повідомленні.

Кошти було мобілізовано в межах проєкту державних витрат на підтримку адміністративної спроможності в Україні (PEACE), включаючи надання основних державних послуг, таких як охорона здоров’я, освіта, пенсійне забезпечення та соціальний захист. 

“Російське вторгнення продовжує спричиняти масове руйнування інфраструктури України, включно з мережами водопостачання, каналізації та електроенергії. Нова частина фінансування, виплачена сьогодні, буде використана для підтримки основних державних послуг. Ми твердо підтримуємо український народ, коли він стикається з цією безпрецедентною кризою”, – наголосив президент Групи Світового банку Девіда Малпасса.

На сьогодні Світовий банк мобілізував $13 млрд для екстреного фінансування для України, включно з зобов’язаннями та обіцянками донорів, з яких $11,4 млрд було виплачено повністю.

У Світовому банку нагадали, що у вересні спільно з урядом України та Європейською комісією був оприлюднений аналіз потреб України для відновлення – “Швидка оцінка завданих збитків та потреб на відновлення (RDNA)”. У звіті наголошується, що ці потреби становлять $349 млрд на 1 червня 2022 року, і ця цифра зростатиме, бо війна триває.

Згідно з останнім випуском “Економічного огляду” Світового банку, до кінця року українська економіка скоротиться на 35%. Також очікується, що до кінця цього року кількість українців, які житимуть у бідності, зросте приблизно до 25% – на відміну від прогнозованих 2% до початку повномасштабної війни.

Новини

25 Квітня 2024

У НБУ очікують на уповільнення темпів інфляції

Нацбанк знизив облікову ставку до 13,5%

В Німеччині скорочується споживання сталі

SSAB очікує зниження цін на сталь у другому кварталі

Імпорт сталі до США у березні зріс на 1,5%

Нігинський кар’єр повторно виставили на аукціон за 26,32 млн грн

Україна продовжила антидемпінгові мита на імпорт арматури та катанки з рф

До порту Одеси прибув великий контейнеровоз з Китаю

Держава має прибрати перепони, які блокують інвестиції в розвиток зеленої енергетики – адвокат 

Centravis збільшив випуск труб на 14%

Єврокомісія хоче запровадити санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до рф

Інтерпайп пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

На півдні Україні окупанти пошкодили обладнання вітрової станції

BHP Group запропонувала купити Anglo American за 38,8 млрд дол

Бразилія запроваджує квоти на імпорт 11 видів сталевої продукції

Україна отримає €380 млн на підтримку відновлюваної енергетики

ВСІ НОВИНИ ⇢