ТЕС ДТЕК від початку війни отримали 17,6 млрд грн збитків

Економіка Новини
ТЕС ДТЕК від початку війни отримали 17,6 млрд грн збитків

Теплоенергетичні станції компанії “ДТЕК” за січень-жовтень 2022 року отримали 17,6 млрд грн збитків, понад третину з яких – у третьому кварталі, останні російські обстріли загострили ситуацію ще більше і зумовлюють необхідність підтримки компанії нарівні з усією галуззю, повідомив глава “ДТЕК” Максим Тімченко.

“За вісім місяців (війни – ІФ-У) наші ТЕС отримали 17,6 млрд грн збитків, і це при розрахунку вартості вугілля, яка штучна, 4,2 тис. грн/тонна. Але ми далі не можемо виживати за таких умов. Не можна вважати, що збитки 17,6 млрд – це те, з чим ми якось упораємося”, – сказав він у коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” в кулуарах Українсько-німецького економічного форуму в Берліні у вівторок.

Тімченко уточнив, що, для порівняння, ціна вугілля у Польщі вже зараз 8,4 тис. грн/тонна, а привезти імпортне вугілля коштуватиме 12,5-12,6 тис. грн/тонна.

Згідно з наданими ним даними, збитки ТЕС “ДТЕК” у першому кварталі 2022 року становили 3,6 млрд грн, у другому – 4,9 млрд грн, у третьому – 6,36 млрд грн та у жовтні – вже 2,74 млрд грн.

Крім того, Тімченко зазначив, що збитки, яких зазнала компанія з 10 жовтня, після масованих ударів російських військ по енергооб’єктах України, сягнули близько $40 млн.

“Це ті збитки, яких завдано нам за тиждень. Ця цифра не відображає всього масштабу руйнувань, які були до цього і які ми вже профінансували зі своїх джерел. Загальний обсяг обчислюється мільярдами гривень”, – пояснив він.

Глава компанії також повідомив про дев’ятьох поранених і одного загиблого енергетика компанії внаслідок останніх атак, назвавши це найбільшою платою в цій війні.

Тімченко назвав ситуацію в компанії “без перебільшення катастрофічною і з погляду руйнувань, і з погляду зусиль, які потрібні на відновлення”.

У зв’язку з цим глава “ДТЕК” висловив упевненість, що в такій ситуації держава має надати підтримку приватному бізнесу, тим паче з огляду на те, що вона це робить щодо державних компаній.

Новини

19 Квітня 2024

ДТЕК попереджає про можливі відключення світла у Києві

Відвантаження довгого прокату за кордон зросли на 13,4%

EDF постачатиме зелену енергію для французького заводу з виробництва DRI

Асоціація портів України звернулась до уряду щодо ситуації на Дунаї

Ворог пошкодив припортову інфраструктуру на Одещині

Сім країн у світі виробляють всю свою енергію з відновлюваних джерел

Pilbara Minerals відзначає збільшення цін на літій

Nippon Steel намагається розвіяти побоювання з приводу придбання US Steel

Каметсталь освоює виплавку заготовки підвищеної якості

Виробництво в будівельному секторі ЄС зросло на 1,8% 

США виділило $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Україна отримає від ЄІБ 560 млн євро на відновлення енергетики та житла

Китай у березні збільшив видобуток руди на 14,5% 

УЗ планує відремонтувати майже 1200 кілометрів колій

Зміна клімату призведе до значних економічних втрат у майже всіх країнах світу

Німецький виробник дронів відкриє завод в Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢