Авдіївський коксохім можна відновити після 8-10 місяців інтенсивних ремонтів

Металургія Новини
Авдіївський коксохім можна відновити після 8-10 місяців інтенсивних ремонтів

ПрАТ “Авдіївський коксохімічний завод” (АКХЗ), що входить до групи “Метінвест” і перебуває в режимі холодної консервації з травня поточного року, можна буде відновити через 8-10 місяців інтенсивних ремонтів, вважає в. о. генерального директора підприємства Юрій Кциненко.

За його словами, коли в Авдіївці знову настане мир та ситуація з безпекою дозволить людям повертатися додому, АКХЗ планують запустити. Є план відновлення потужностей: для того, щоб розпочати роботу, знадобиться 8-10 місяців інтенсивних ремонтів, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Спочатку працюватимемо не в таких обсягах, як до 24 лютого, але, хоча б половину підприємства запустимо. А далі будуть ремонти та відновлення. Авдіївський коксохім був флагманом коксохімічного виробництва в Україні, виробляв кокс вищого класу. Я впевнений, ми обов’язково повернемо його до життя разом із колективом за підтримки компанії “Метінвест”, – сказав керівник заводу каналу “Донбас24”.

При цьому він нагадав, що виробництво було зупинено у квітні-2022, батареї перевели у режим холодної консервації. Устаткування вже зупиняли у 2015 році, але вперше охолодили батареї.

“Тоді ми застосовували режим гарячої консервації – природний газ подавався, і батареї грілися, будь-якої миті можна було видавати кокс. Тепер немає ні природного газу, ні коксового. Батареї повністю остигли”, – констатує Кциненко.

До війни на підприємстві працювали 4 тис. осіб., виконували роботи близько 1,5 тис. підрядників. Нині більшість фахівців – у простої.

“До 200 осіб. ще працюють: займаємося евакуацією товарно-матеріальних цінностей з Авдіївки, перевозимо обладнання, яке можна використовувати на інших підприємствах компанії, сировину, що збереглася. Готуємось до зими – багато будинків зруйновано, і їх потрібно закрити, захистити від потрапляння вологи. Для людей, які залишаться там взимку, облаштовуємо пункти обігріву. Ще частина співробітників працює віддалено, а більша частина виведена у простій. Тим, хто виявив бажання, ми запропонували вакансії на інших підприємствах групи “Метінвест” – у Кам’янському, Запоріжжі, Кривому Розі, Покровську .Приблизно 500-550 осіб працевлаштовані”, – зазначив в. о. СЕО.

Глава АКХЗ також повідомив, що фахівців робочих спеціальностей запрошують на інші підприємства Донбасу, вони працюють у тилу, їхній стабільній роботі нічого не загрожує. Серед таких роботодавців – “Метінвест Покровськвугілля”, що працює на повну силу, сплачує податки та планує навіть збільшити виробництво. Для цього шукають нових працівників у шахтоуправлінні “Покровське”.

АКХЗ – найбільший коксохімічний завод Європи, основний виробник коксу в Україні.

АКХЗ входить до групи “Метінвест”, основними акціонерами якої є ПрАТ “Систем Кепітал Менеджмент” (СКМ, Донецьк) (71,24%) та група компаній “Смарт-холдинг” (23,76%).

Новини

18 Квітня 2024

BHP Billiton знизила видобуток залізної руди

Італійська Danieli збудує в Лівії завод з відновлення заліза

Байден запропонував підвищити мита на китайський імпорт сталі

Rio Tinto планує виробляти мільйон тонн міді у 2030 році

Vale збільшила видобуток руди 

Влада має вивести Україну з-під дії європейського екоподатку

УЗ продовжила заборону на перевезення до порту Чорноморськ

Екологічні фонди ЄС втрачають мільярди через зниження цін на вуглець

У березні експорт феросплавів впав до рекордного мінімуму

Росія знищила майже всю теплову генерацію України – Зеленський

Україна у лютому експортувала 148 тис тонн плоского прокату

Українська енергосистема залучає аварійну допомогу трьох країн 

Держборг України у 2024 році може зрости до 94% – МВФ

Україна має затвердити стандарти з переробки будівельних відходів

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю продукції для оборони стандартам НАТО

ДМЗ виготовив шахтний скіп для рудника Суха Балка

ВСІ НОВИНИ ⇢