ЄС вивчить можливість будівництва залізниці з євроколією до України

Новини Транспорт
ЄС вивчить можливість будівництва залізниці з євроколією до України

Європейська комісія та Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) розпочали роботу над підготовкою попереднього техніко-економічного обґрунтування розширення залізничної мережі стандарту 1435 мм на Україну і Молдову.

Як пише ЦТС з посиланням на Railfreight, в Єврокомісії назвали це “ключовим кроком у підготовці до кращого сполучення між ЄС, Україною та Молдовою після війни”.

“Сьогодні Комісія разом з ЄІБ розпочинає готувати попереднє техніко-економічне обґрунтування, щоб оцінити, як краще з’єднати українську та молдавську залізничні мережі з Транс’європейською транспортною мережею (TEN-T)”, – йдеться в заяві ЄІБ від 21 жовтня. Дослідження буде проводитися технічною консультативною службою ЄІБ JASPERS. Перші результати запланованої роботи повинні бути готові до травня 2023 року.

“Дослідження ЄІБ щодо інтеграції залізничних мереж України та Молдови в ЄС є першим кроком до сучасного транспортного сполучення між ЄС, Молдовою та Україною, – прокоментувала віце-президент ЄІБ Тереза ​​Червінська, яка відповідає за операції в Україні та Молдові. – Інтеграція залізничних мереж дозволить легше та безпечніше переміщувати людей, товари та послуги між трьома ринками, а також прискорить інтеграцію двох країн до ЄС. Зрештою, вторгнення росії в Україну та блокада українських портів, що спричинила глобальну продовольчу кризу безпрецедентного масштабу, ці нові транспортні сполучення створять надійну альтернативу для постачання продовольства, яка принесе користь всьому світу”.

Раніше повідомлялося, що Спільнота європейських залізничних та інфраструктурних компаній (CER) запланувала внести поправки у пропозицію TEN-T щодо продовження чотирьох коридорів до України та Молдови.

Новини

21 Грудня 2023

Судна оминають Червоне море 

Ангола вирішила вийти з ОПЕК

Fitch підвищив кредитний рейтинг Нафтогазу

Видобуток залізної руди у Китаї зріс на 6,6%

Через обстріли з боку окупантів знеструмлення зазнали шість шахт

Порт Констанца збільшує перевалку завдяки українській агропродукції

Відновити роботу конфіскованого у Дерипаски глиноземного заводу поки неможливо 

Україна посіла 21 місце в рейтингу світових виробників сталі

Україна отримала 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС

БЕБ виявив ухиляння від сплати 65 млн грн мита при експорті металобрухту

У чергах на кордоні з Польщею стоять 4 тисячі вантажівок

УЗ в 2023 році експортувала 63 млн тонн вантажів

Канада погодилася купувати до 1 млн тонн вуглецевих квот на рік

Виробництво сталі в Чехії за 9 місяців скоротилось на 21%

Мексика збільшує споживання сталі, але скорочує виробництво

Енергетики зафіксували найнижчий максимум споживання

ВСІ НОВИНИ ⇢