ПФК вимушено призупиняє виробництво

Металургія Новини
ПФК вимушено призупиняє виробництво

Побузький феронікелевий комбінат вимушений призупинити виробництво через російські ракетні атаки, які призвели до пошкодження електромережі. Про це повідомляє пресслужба компанії.

“У результаті припинення живлення, на ПФК був зупинений металургійний процес та водозабір. ПФК отримав значні економічні збитки, а виробництво було вимушено зупинене до відповідного відновлення державної підстанції та виконання необхідних ремонтних робіт основного обладнання”, – йдеться у повідомленні.

Наразі електропостачання відновлене, але дуже нестабільне та його ледве вистачає на потреби населення. Через неможливість ведення виробничого процесу, підприємство вимушене призупинити основну виробничу діяльність. Датою початку простою визначено 01 листопада 2022 року.

Пресслужба повідомляє, що з початку військової агресії проти України Побузький феронікелевий комбінат працював зі збитками через високі витрати на енергоносії, логістичні перешкоди, брак сировини, та субсидувався своїм швейцарським інвестором Solway Investment Group, намагаючись максимально виконувати взяті на себе зобов’язання перед робітниками та громадою.

Враховуючи вимушене зниження виробництва більш ніж вдвічі, за 9 місяців поточного року загальний обсяг переробленої сировини становив 0,643 млн. тон (62,8% у порівнянні з результатами 9 міс. 2021 р.), що відповідає 42 299 тонам феронікелю (77,5% до 9 міс. 2021 р.) або 7,4 тис. тон нікелю (63,5% до 9 міс. 2021 р.).

За вказаний звітний період комбінат сплатив податки до бюджету України на суму 113,8 млн. грн. (на 7,9% більше, ніж за 9 міс. 2021 р.). Із них 56,1млн. грн. – єдиний соціальний внесок (на 8,6% вище у порівнянні з 9 міс. 2021 р.) та 44,0 млн. грн. – податки на заробітну плату (на 9,1% більше ніж за 9 міс. 2021 року).

У період простою персонал збереже робочі місця, отримуючи дві третини окладу. Для працівників, задіяних в обслуговуванні та експлуатації об’єктів критичної інфраструктури та охороні об’єктів комбінату оплата праці буде здійснюватися за фактично відпрацьований час.

“Ми лишаємось на місцях та намагатимемося зберігати колектив, бути корисними громаді та захисникам України заради Нашої Перемоги”, – прокоментував генеральний директор ПФК Денис Шевченко.

Новини

25 Квітня 2024

Сумихімпром після тривалої паузи відновив роботу

Україна може стати одним із найважливіших транспортних хабів Європи

НБУ погіршив прогноз зростання української економіки до 3%

Австралійська Mineral Resources збільшила видобуток літію

У НБУ очікують на уповільнення темпів інфляції

Нацбанк знизив облікову ставку до 13,5%

В Німеччині скорочується споживання сталі

SSAB очікує зниження цін на сталь у другому кварталі

Імпорт сталі до США у березні зріс на 1,5%

Нігинський кар’єр повторно виставили на аукціон за 26,32 млн грн

Україна продовжила антидемпінгові мита на імпорт арматури та катанки з рф

До порту Одеси прибув великий контейнеровоз з Китаю

Держава має прибрати перепони, які блокують інвестиції в розвиток зеленої енергетики – адвокат 

Centravis збільшив випуск труб на 14%

Єврокомісія хоче запровадити санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до рф

Інтерпайп пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

ВСІ НОВИНИ ⇢