Запоріжсталь розробив план дій зі скорочення використання електрики

Металургія Новини ТЕК Теми дня
Запоріжсталь розробив план дій зі скорочення використання електрики

Запорізький металургійний комбінат “Запоріжсталь” розробив план дій щодо переведення комбінату на знижені параметри використання електрики під час енергетичної кризи в країні, зокрема переорієнтувавши виробництво на випуск товарного чавуну.

Підприємство нагадало, що напередодні опалювального сезону лише за два дні внаслідок масованих ракетних обстрілів російських військ, які завдавали ударів по ТЕЦ, підстанціям та мережам, було пошкоджено близько 40% енергетичної інфраструктури України. Щоб утримати критично важливий рівень енергопостачання країни та відновити пошкоджене енергообладнання, уряд закликав населення та бізнес зменшити електроспоживання, особливо у години пікового навантаження з 7:00 до 22:00, що дозволить закінчити відновлювальні роботи.

“Україна вперше зіткнулася з енергетичним терором і, як наслідок, дефіцитом потужностей в енергосистемі. Заклик до зниження енергоспоживання був адресований кожному українцю та кожному українському бізнесу. Комбінат не залишився осторонь: ми переформатували режим роботи, вжили додаткових заходів для того, щоб підтримати країну”, – наголосив генеральний директор “Запоріжсталі” Олександр Мироненко, якого цитує пресслужба, закликавши решту також підтримати енергосистему країни.

Враховуючи ситуацію, комбінат “Запоріжсталь” оперативно розробив план зі зниження споживання електроенергії, що закуповується в умовах активного виробництва. Керуючись низкою факторів (критичність роботи обладнання, його загальне енергоспоживання та навантаження на мережу, технічні особливості підключення), підприємство визначило перелік виробничих об’єктів, які в піковий період можуть працювати на знижених параметрах. Також було змінено конфігурацію виробництва та переорієнтовано випуск товарного чавуну. У зв’язку з цим переглянуто режим роботи енергоємних прокатних станів 1150 та 1680 цеху гарячої прокатки, станів та агрегатів цеху холодної прокатки.

Подальше рішення про режим роботи виробничих агрегатів ухвалюватиметься відповідно до поточної ситуації з енергозабезпечення у місті та області, зазначається у пресрелізі компанії.

При цьому додається, що в період опалювального сезону в Запоріжжі також запроваджено додаткові енергозбережні заходи зі зменшення навантаження та розподілу енергоресурсів у підрозділах комбінату. Серед основних – налаштування циклічних режимів роботи виробничих паропроводів, тимчасове відключення опалення приміщень та виробничих ділянок, які не експлуатують співробітники. Раціональне споживання електроенергії було запроваджено також у всіх адміністративних підрозділах підприємства.

У пресрелізі нагадується, що на підприємстві діє програма з енергозбереження, що передбачає реалізацію комплексу проєктів, спрямованих на зниження енергоресурсів і енергетичного палива, що закуповуються. За підсумками роботи програми протягом дев’яти місяців 2022 року в Запорізькій області скорочено споживання електроенергіїна 13,4 млн кВт/год.

“Запоріжсталь” – одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого має широкий попит у споживачів як на внутрішньому ринку, так і в багатьох країнах світу. Спеціалізація комбінату – високоякісний сталевий г/к рулон, г/к лист, холоднокатаний лист, х/к рулон із вуглецевих та низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль.

Новини

19 Квітня 2024

ДТЕК попереджає про можливі відключення світла у Києві

Відвантаження довгого прокату за кордон зросли на 13,4%

EDF постачатиме зелену енергію для французького заводу з виробництва DRI

Асоціація портів України звернулась до уряду щодо ситуації на Дунаї

Ворог пошкодив припортову інфраструктуру на Одещині

Сім країн у світі виробляють всю свою енергію з відновлюваних джерел

Pilbara Minerals відзначає збільшення цін на літій

Nippon Steel намагається розвіяти побоювання з приводу придбання US Steel

Каметсталь освоює виплавку заготовки підвищеної якості

Виробництво в будівельному секторі ЄС зросло на 1,8% 

США виділило $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Україна отримає від ЄІБ 560 млн євро на відновлення енергетики та житла

Китай у березні збільшив видобуток руди на 14,5% 

УЗ планує відремонтувати майже 1200 кілометрів колій

Зміна клімату призведе до значних економічних втрат у майже всіх країнах світу

Німецький виробник дронів відкриє завод в Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢