Американський бізнес зацікавлений інвестувати у відбудову України – Мінекономіки

Економіка Новини
Американський бізнес зацікавлений інвестувати у відбудову України – Мінекономіки

Бізнес Сполучених Штатів Америки зацікавлений в інвестиціях у проєкти відбудови України. Повідомляє прес-служба Мінекономіки за підсумками зустрічі першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки України Юлії Свириденко з представниками Торгової палати США в Вашингтоні та «круглого столу» за участі представників американського бізнесу, організованому Американсько-українською діловою радою.

«Є дві прості тези, які ми прагнемо донести до іноземних інвесторів. Перша: Україна здатна створити протягом 10 років економічне диво. Для цього є головні умови: бажання і воля керівництва нашої держави та розуміння й сприяння з боку наших міжнародних партнерів. Друга теза, що випливає з першої: найбільший ризик для інвестора сьогодні – не інвестувати в Україну. Великий інтерес до інвестицій в нашу державу, який ми побачили тут, у США, свідчить про те, що наші сигнали почуті та сприйняті позитивно», – заявила Свириденко за результатами зустрічей з американським бізнесом.

Зазначається, що під час зустрічей вона розповіла про електронну платформу Advantage Ukraine, на якій зібрано сотні інвестпроєктів та можливостей у десяти галузях економіки.

Свириденко додала, що загалом через платформу надійшло понад 370 запитів. Найбільший інтерес викликають інвестиції в інновації та технології, а також агропромисловий комплекс.

Віцепрем’єр наголосила, що українська влада при вирішенні стратегічних чи поточних питань перебуває на зв’язку із бізнесом. Крім того, український уряд активно працює над питанням страхування військових ризиків, яке є ключовим для потенційних інвесторів.

Перша віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко перебуває з візитом у США. Вона вже провела зустрічі з міністром торгівлі США Джиною Раймондо, заступником держсекретаря США з економічного зростання, енергетики та навколишнього середовища Хосе Фернандесом, заступником Адміністратора USAID з питань Європи та Євразії Ерін МакКі, іншими представниками уряду США.

Новини

20 Грудня 2023

Українські металурги не встигають підготуватись до СВАМ через війну

Метінвест планує побудувати прокатний завод в Італії

У грудні Україна виробила понад 50 тисяч FPV-дронів

Українська економіка у листопаді зросла на 4%

У ремонт вийшли одразу чотири блоки ТЕС та одна ТЕЦ 

Стабільні тарифи держмонополій пришвидшать темпи відновлення промисловості – Біленький

Попит на нержавіючу сталь в США залишиться практично незмінним

Укрнафта збільшує видобуток нафти

Частка продукції ГМК в структурі перевезень УДП у 2024 році може зрости більш ніж вдвічі

Євросоюз знайшов альтернативи російському газу 

Німеччина купуватиме норвезький газ 15 років

В напрямку портів Великої Одеси суттєво збільшилась кількість вагонів

Німеччина у листопаді скоротила виробництво сталі на 2,4% 

Канада збільшує виробництво залізорудного концентрату

Нафтогаз взяв під контроль всі облгази Фірташа 

У США не голосуватимуть за допомогу Україні в цьому році

ВСІ НОВИНИ ⇢