ФРУ закликала уряд відкласти введення автоматизованих систем контролю викидів

Екологія Новини
ФРУ закликала уряд відкласти введення автоматизованих систем контролю викидів

Запровадження автоматизованих систем контролю викидів забруднюючих речовин негативно вплине на економіку, а також на здатність компаній зберігати робочі місця. Крім того, це рішення йде врозріз з європейською директивою щодо викидів, яку зобов’язана імплементувати Україна. І доки ця імплементація не відбудеться, вводити нові системи контролю викидів не можна. Про це заявила Федерація работодавців України.

“В умовах збройної агресії РФ роботодавці концентрують зусилля на збереженні і відновленні виробництва та робочих місць. Про початок нових або продовження розпочатих раніше проектів модернізації, в тому числі екологічних, сьогодні в багатьох випадках не йдеться, до відновлення виробничих процесів”, – наголосили в ФРУ.

За підрахунками Федерації, інвестиції компаній в закупівлю та обслуговування систем контролю, складуть близько 6 мільярдів гривень інвестицій. “Крім того, в Україні відсутнє виробництво спеціального обладнання для автоматизованого контролю викидів – як і фахівці для його налагодження і підтримки, – підкреслили в ФРУ.

У Федерації нагадали, що Україна зобов’язалася поступово імплементувати європейське законодавство, зокрема Директиву 2010/75/ЄС щодо промислових викидів. “Європейське регулювання в частині систем контролю враховує диференціацію нових та існуючих установок. Натомість Ініціатива щодо запровадження автоматизованих систем контролю викидів не відповідає таким принципам державної регуляторної політики, як ефективність, збалансованість та передбачуваність”, – зауважили у ФРУ.

“У ЄС передбачена підтримка компаній, які запроваджують системи контролю у сфері промислового забруднення. В Україні ж державна підтримка, спрямована на збереження виробництв і робочих місць, наразі не передбачена жодним документом”, – звертають увагу у Федерації.

“Тому роботодавці закликають уряд відкласти запровадження автоматизованих систем контролю викидів забруднюючих речовин, доки не буде імплементована європейська директива. А також – доки не будуть розроблена програма державної підтримки інвестицій бізнесу у запровадження автоматизованих систем контролю викидів”, – резюмували у ФРУ.

Джерело: https://censor.net/ua/n3386840

Новини

25 Квітня 2024

Три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів

24 Квітня 2024

Байден підписав закон про надання Україні 61 млрд дол підтримки

Україна отримала черговий транш допомоги від ЄС на 1,5 млрд євро

Anglo American зберігає видобуток залізної руди на стабільному рівні

Постачання критично важливих акумуляторних металів задовольняє сьогоднішній попит

Заводи Ostchem виготовили 520 тис тонн мінеральних добрив у I кварталі

Енергетики продовжуватимуть вечірне обмеження постачань для промисловості

Інтерпайп пропонує скоригувати систему бронювання працівників

Канада збільшує видобуток залізної руди

Мініекономіки планує пришвидшити підписання промислового безвізу з ЄС

Канада дозволила компанії Airbus використовувати російський титан

Безпілотники атакували меткомбінат у Ліпецьку, якій постачає сталь для російської оборонки

Рада планує надати переваги працюючому “у білу” бізнесу

В енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії

Пакистан у березні суттєво збільшив імпорт металобрухту

Сенат США схвалив пакет допомоги Україні на 61 млрд дол

ВСІ НОВИНИ ⇢