Україна та Франція підписали низку угод про співпрацю

Економіка Новини
Україна та Франція підписали низку угод про співпрацю

Між Україною і Францією за результатами Двосторонньої бізнес-конференції зі стійкості та відновлення України підписано низку угод про співпрацю у різних галузях.

Як передає Укрінформ, від урядів угоди підписали Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та міністр економіки, фінансів, промислового та цифрового суверенітету Франції Бруно Ле Мер. Галузеві угоди підписані за участю керівників відповідних інституцій.

Крім того, Ле Мер та президент Європейського банку реконструкції та розвитку Оділь Рено-Бассо підписали дві угоди щодо надання 100 мільйонів євро гарантій для підтримки української критичної інфраструктури.

У пресслужбі Мінекономіки Франції поінформували, що завдяки механізму розподілу ризиків між державою та ЄБРР ці гарантії дадуть змогу надати 200 мільйонів євро екстреної ліквідності Нафтогазу (для закупівлі газу, необхідного для проходження зимового періоду) та Укрзалізниці (для забезпечення першочергових видатків).

ЄБРР також надав позику в розмірі 300 млн євро для Укренерго на ремонт пошкодженого обладнання та забезпечення безперервності надання основних послуг оператора електроенергії.

Між Україною і Францією підписані три угоди у ключових секторах економіки.

Зокрема, Шмигаль і Ле Мер підписали угоду щодо пільгової позики в розмірі 37,6 млн євро на постачання 20 000 тонн рейок, вироблених у Франції компанією Saarstahl. Це дасть змогу відремонтувати понад 150 км колії.

Угода, підписана між компанією Matière та Укравтодором, має на меті започаткувати проєкт із постачання близько 25 мостів, фінансування яких пропонує Франція.

Ще одгна угода має на меті забезпечити доставку насіння на понад 20 мільйонів євро французькими компаніями-експортерами MAS Seeds, Lideas Seeds, RAGT. Франція бере на себе покриття ризику, пов’язаного з цією операцією.

Шмигаль і Ле Мер також підписали угоду, яка має надати потужного поштовху французько-українській співпраці у цифровій сфері. Дві країни узгоджують дорожню карту, спрямовану на досягнення швидких і конкретних результатів у ключових сферах цифрового суверенітету та розвитку України, кібербезпеці, фінансуванні стартапів, через двосторонні проєкти.

Новини

19 Квітня 2024

ДТЕК попереджає про можливі відключення світла у Києві

Відвантаження довгого прокату за кордон зросли на 13,4%

EDF постачатиме зелену енергію для французького заводу з виробництва DRI

Асоціація портів України звернулась до уряду щодо ситуації на Дунаї

Ворог пошкодив припортову інфраструктуру на Одещині

Сім країн у світі виробляють всю свою енергію з відновлюваних джерел

Pilbara Minerals відзначає збільшення цін на літій

Nippon Steel намагається розвіяти побоювання з приводу придбання US Steel

Каметсталь освоює виплавку заготовки підвищеної якості

Виробництво в будівельному секторі ЄС зросло на 1,8% 

США виділило $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Україна отримає від ЄІБ 560 млн євро на відновлення енергетики та житла

Китай у березні збільшив видобуток руди на 14,5% 

УЗ планує відремонтувати майже 1200 кілометрів колій

Зміна клімату призведе до значних економічних втрат у майже всіх країнах світу

Німецький виробник дронів відкриє завод в Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢