Польща до кінця 2025 року матиме 8 газових танкерів

Економіка Новини
Польща до кінця 2025 року матиме 8 газових танкерів

Польська нафтопереробна компанія ORLEN Group у 2023 році отримає у своє користування два танкери для перевезення скрапленого природного газу, а до кінця 2025 року кількість таких танкерів зросте до 8. Про це йдеться узаяві польської держкомпанії.

“Маючи власний флот суден-газовозів, ORLEN Group зможе ефективно управляти поставками в Польщу і зміцнити свої позиції на світовому ринку СПГ”, – заявили в компанії.

Танкери для Польщі будує південнокорейська Hyundai Heavy Industries – у місті Ульсан (Південна Корея) пройшла церемонія присвоєння імен двом суднам для перевезення СПГ.

Перше судно отримало назву “Lech Kaczyński” (колишній президент Польщі Лех Качинський), друге – “Grażyna Gęsicka” (колишня міністерка регіонального розвитку Польщі Гражина Ґенсицька).

Обидва політики загинули у 2010 році в авіакатастрофі під Смоленськом.

Будівництво кожного судна зайняло близько 18 місяців. Вони є найсучаснішими суднами такого типу у світі, кажуть в компанії.

Це символічний жест пам’яті покійним президенту Польщі Леху Качинському та міністру регіонального розвитку Гражині Ґенсіцькій за їхню відданість енергетичній незалежності Польщі та економічному розвитку країни”, – заявили в ORLEN Group.

“Для енергетичної безпеки Польщі вкрай важливою є диверсифікація постачання нафти та природного газу – останній ми вже стовідсотково імпортуємо з-за меж Росії. Це є результатом послідовно реалізованої стратегії імпорту скрапленого природного газу.

Поставки скрапленого газу вже покривають майже тридцять відсотків потреб нашої країни. Поставки LNG забезпечуються не лише за рахунок контрактів, а й шляхом розвитку власного флоту. Судна, побудовані на замовлення для нашого ексклюзивного використання, гарантують стабільність перевезень і зміцнюють позиції компанії на світовому ринку СПГ”, – заявив генеральний директор PKN ORLEN Даніель Обайтек.

ORLEN буде використовувати судна в рамках довгострокового договору фрахтування з норвезькою компанією Knutsen OAS Shipping, що спеціалізується на технічному обслуговуванні та комерційній експлуатації танкерів-газовозів.

За умовами контракту судновласник відповідатиме за укомплектування зафрахтованих суден та підтримання їх у належному технічному стані, а PGNiG Supply & Trading здійснюватиме повний комерційний контроль за їх експлуатацією.

Новини

25 Квітня 2024

В Німеччині скорочується споживання сталі

SSAB очікує зниження цін на сталь у другому кварталі

Імпорт сталі до США у березні зріс на 1,5%

Нігинський кар’єр повторно виставили на аукціон за 26,32 млн грн

Україна продовжила антидемпінгові мита на імпорт арматури та катанки з рф

До порту Одеси прибув великий контейнеровоз з Китаю

Держава має прибрати перепони, які блокують інвестиції в розвиток зеленої енергетики – адвокат 

Centravis збільшив випуск труб на 14%

Єврокомісія хоче запровадити санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до рф

Інтерпайп пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

На півдні Україні окупанти пошкодили обладнання вітрової станції

BHP Group запропонувала купити Anglo American за 38,8 млрд дол

Бразилія запроваджує квоти на імпорт 11 видів сталевої продукції

Україна отримає €380 млн на підтримку відновлюваної енергетики

Данія може інвестувати у портову інфраструктуру України

Три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢