Уряд Австралії очікує падіння цін на залізну руду

Металургія Новини Теми дня
Уряд Австралії очікує падіння цін на залізну руду

Австралія знизила свій прогноз цін на залізну руду через послаблення попиту на фоні глобальних економічних проблем та більших, ніж очікувалось, обсягів власного експорту. Про це йдеться у звіті Департаменту головного економіста (OCE) при Міністерстві промисловості, інновацій та науки Австралії, повідомляє Agrus.

Як прогнозується, ціна на руду у поточному році в Західній Австралії у середньому становитиме $102/т,  у 2023-му – $85/т, у 2024-му – $73/т. Очікується, що за ціни у $85/т в наступному році зупиниться видобуток сировини на шахтах із більшою собівартістю виробництва.

Зазначається, що протягом вересня-жовтня минулого року в Австралії вже закрили залізнорудні шахти, що мали найбільшу маржу на фоні рекордних цін першої половини 2021-го. Видобуток на інших можуть зупинити при цінах, близьких до прогнозованих на наступний рік – $85/т. Гірничодобувні компанії, такі як Mineral Resources, наразі прагнуть скоригувати виробництво після падіння цін нижче $90/т на руду із вмістом заліза 62% у жовтні 2022-го.

OCE у грудневому звіті знизило свої очікування щодо цін на 2022 і 2023 роки в порівнянні з попереднім прогнозом, оприлюдненим у вересні. Натомість економісти збільшили прогнози щодо австралійського експорту на поточний рік – до 885 млн т з 882 млн т. Експорт ЗРС продовжував зростати завдяки активності великих гірничовидобувних компаній – Pilbara BHP, Rio Tinto та Fortescue Metals.

Водночас OCE знизив свій прогноз щодо експорту руди на 2023 та 2024 роки, оскільки очікуване падіння цін затримує або зриває великі проєкти, заплановані виробниками. Водночас виробники з меншою собівартістю видобутку нарощують обсяги повільніше.

Департамент головного економіста також збільшив свій прогноз споживання залізної руди в Китаї в наступному році, оскільки карантинні заходи, пов’язані з Covid-19, пом’якшуються і Пекін прагне стимулювати свою економіку. Ризиками для глобального попиту на залізну руду в 2023 та 2024 роках вважають широкомасштабну рецесію та перехід до виробництва «зеленої» сталі.

Новини

26 Квітня 2024

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

Anglo American відхилила пропозицію BHP

Тігіпко придбав вагонобудівний завод в Австрії

Відсутність продажу брухту Укрзалізниці негативно позначається на діяльності компанії

НКРЕКП відмовилася скасовувати прайс-кепи для промисловості

В лютому імпорт напівфабрикатів з України становив 100 тисяч тонн

США вперше за 40 років розпочнуть виробництво ядерних боєголовок

У Києві вже відновили 70% енергообладнання, пошкодженого російськими обстрілами

25 Квітня 2024

Модель економічного бронювання порушує основоположні принципи конституції – юрист

Тариф на світло треба поступово збільшити до ринкового – експерт

ВСІ НОВИНИ ⇢