Німеччина збільшила споживання енергетичного вугілля

Новини ТЕК
Німеччина збільшила споживання енергетичного вугілля

Німеччина збільшує свою залежність від вугілля у спробах владнати з енергетичною кризою – третина енергетики країни наразі виробляється з вугілля. Про це повідомляє Bloomberg.

Найбільша економіка Європи нині спалює викопне паливо для виробництва електроенергії найшвидшими темпами за останні шість років та готова стати однією з небагатьох країн, які збільшать імпорт вугілля в наступному році. 

Німеччина планує поступово відмовитися від використання вугілля до 2038 року, але правляча коаліція наполягає на ще більш ранньому терміні – до 2030 року. Проте, щоб пережити поточну кризу, країна тимчасово відновила роботу низки вугільних електростанцій. 

Більшість країн використовує аналогічно тактику та повертає частину вугільних потужностей, проте з урахуванням масштабів енергетики Німеччини такий розворот є суттєвим.

За даними федерального статистичного управління Destatis, Німеччина зараз виробляє більше третини своєї електроенергії на вугільних електростанціях. У третьому кварталі виробництво електроенергії на вугільних електростанціях було на 13,3% вище, ніж за відповідний період торік.

Повернення країни до вугілля має дві основні причини: відмова від дорогого газу та зростання попиту на електроенергію з боку Франції, де виробництво електроенергії гальмується через зупинку атомних реакторів. 

Не виключено, що аварійні вугільні станції в Німеччині можуть працювати аж до грудня 2024 року, тобто на дев’ять місяців довше запланованої урядом дати закриття, вважає керівник енергетичного консалтинга Perret Associates Гійом Перре. Він зазначив, що ЄС і Туреччина є єдиними великими споживачами енергії в світі, які, як очікується, збільшать імпорт вугілля в 2023 році в порівнянні з 2022 роком. 

Цього року Німеччина також, ймовірно, стане чистим експортером електроенергії до Франції, що станеться вперше за всю історію спостережень щонайменше з 1990 року, повідомляє Destatis.  

Новини

19 Квітня 2024

ДТЕК попереджає про можливі відключення світла у Києві

Відвантаження довгого прокату за кордон зросли на 13,4%

EDF постачатиме зелену енергію для французького заводу з виробництва DRI

Асоціація портів України звернулась до уряду щодо ситуації на Дунаї

Ворог пошкодив припортову інфраструктуру на Одещині

Сім країн у світі виробляють всю свою енергію з відновлюваних джерел

Pilbara Minerals відзначає збільшення цін на літій

Nippon Steel намагається розвіяти побоювання з приводу придбання US Steel

Каметсталь освоює виплавку заготовки підвищеної якості

Виробництво в будівельному секторі ЄС зросло на 1,8% 

США виділило $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Україна отримає від ЄІБ 560 млн євро на відновлення енергетики та житла

Китай у березні збільшив видобуток руди на 14,5% 

УЗ планує відремонтувати майже 1200 кілометрів колій

Зміна клімату призведе до значних економічних втрат у майже всіх країнах світу

Німецький виробник дронів відкриє завод в Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢