Металури стурбовані постійним підвищенням тарифів на електроенергію

Економіка Металургія Новини
Металури стурбовані постійним підвищенням тарифів на електроенергію

Федерація чорної металургії Малайзії (Misif) висловила стурбованість з приводу раптового та постійного підвищення тарифів на електроенергію, введених для чорної металургії, яка все ще занепадає після обвалу цін у квітні 2022 року.

В заяві йдеться, що сталеливарна промисловість зіткнеться з різким зниженням попиту як усередині країни, так і за кордоном.

До того ж користувачі середньої та високої напруги зіштовхнуться з різким збільшенням надбавки за минулу вартість дисбалансу (ICPT) ,7 вер/кВтг до 20 вер/кВтгод. Чистий вплив цього збільшення складе більше 40% для промислових користувачів протягом наступних шести місяців.

Misif заявив, що для того, щоб конкурувати з імпортом та залишатися конкурентоспроможними на міжнародному ринку, металургійна промисловість гостро потребує конкурентоспроможної вартості енергії .

Залежно від маршруту виробництва сталі, як у сталеплавильному, так і в прокатному процесах споживається до 650 кВтг електроенергії для виробництва однієї тонни сталевої продукції. положенні, і щоб галузі не доводилося перекладати високу вартість електроенергії на споживачів, що призводить до високої інфляції, Місіф звертається до уряду із закликом розглянути збереження поточної надбавки ICPT у розмірі 3,7 вересня протягом трьох місяців, з січня до березня 2023 р.; збільшення надбавки на 6,3 вер/кВтг на шість місяців з квітня по вересень 2023 року; підвищення на 10 вер/кВтг з жовтня-грудня 2023 р.; і мораторій на відрахування 1,6% до Фонду відновлюваної енергії на наступні шість місяців для категорій клієнтів, порушених збільшенням надбавки.

Занепокоєння виникло після того, як міністр природних ресурсів, довкілля та зміни клімату оголосив 16 грудня коригування тарифів на електроенергію для півострівної Малайзії на період з 1 січня до 30 червня 2023 року. вартість електроенергії для промисловості.

За оцінками Misif, річна вартість електроенергії у сталеливарній промисловості у розмірі 1 мільярда ринггітів у 2022 році зросте до більш ніж 1,5 мільярда ринггітів.

Новини

25 Квітня 2024

Модель економічного бронювання порушує основоположні принципи конституції – юрист

Тариф на світло треба поступово збільшити до ринкового – експерт

Сумихімпром після тривалої паузи відновив роботу

Україна може стати одним із найважливіших транспортних хабів Європи

НБУ погіршив прогноз зростання української економіки до 3%

Австралійська Mineral Resources збільшила видобуток літію

У НБУ очікують на уповільнення темпів інфляції

Нацбанк знизив облікову ставку до 13,5%

В Німеччині скорочується споживання сталі

SSAB очікує зниження цін на сталь у другому кварталі

Імпорт сталі до США у березні зріс на 1,5%

Нігинський кар’єр повторно виставили на аукціон за 26,32 млн грн

Україна продовжила антидемпінгові мита на імпорт арматури та катанки з рф

До порту Одеси прибув великий контейнеровоз з Китаю

Держава має прибрати перепони, які блокують інвестиції в розвиток зеленої енергетики – адвокат 

Centravis збільшив випуск труб на 14%

ВСІ НОВИНИ ⇢