Метінвест налагодив виробництво 24 нових видів продукції

Металургія Новини Теми дня
Метінвест налагодив виробництво 24 нових видів продукції

Металургійні підприємства групи Метінвест в Україні у 2022 році розпочали виробництво 24 нових видів продукції, включно зі спільним підприємством – комбінатом «Запоріжсталь», який випустив 8 нових продуктів, про це повідомляє пресслужба компанії.

Як йдеться у повідомленні, відновлення інфраструктури країни та забезпечення українських споживачів прокатом – один з основних напрямів, для якого металургійні комбінати Метінвесту розпочали випуск нових продуктів. 

Найбільше нових продуктів освоєно в сегменті сортового (8), гарячекатаного рулонного й листового прокату (6) та сталевих напівфабрикатів (6). Також з’явилося по дві нові позиції у категоріях холоднокатаного та товстолистового прокату.

Левову частку нової продукції опанували комбінат «Каметсталь» та спільне підприємство «Запоріжсталь». Комбінат «Азовсталь» до 24 лютого 2022 року випустив дві нові марки товстолистового прокату для машинобудування та трубної галузі.

Зокрема комбінат «Каметсталь» розпочав виробництво нових зливків із чотирьох марок сталі та гарячекатаних блюмів нових типорозмірів. Також підприємство почало виробляти прямокутну заготовку 275х325 мм із модифікованої спеціальної сталі 30ХН2МА.

На МК «Запоріжсталь» почали випускати гарячекатаний лист товщиною від 8 мм до 120 мм. Як йдеться у повідомленні, це зовсім нетипова продукція для стану 1680, але вона вкрай необхідна вітчизняним підприємствам для виробництва будівельних металоконструкцій в умовах, коли листовий прокат із маріупольських комбінатів групи наразі є недоступним. Також комбінат почав постачати гарячекатаний рулонний прокат нових марок і розмірів для підприємств машинобудівної галузі, який раніше вироблявся тільки на ММК імені Ілліча.

Також підприємства Метінвесту проводять спільну роботу щодо розроблення технології виплавки, розливання, прокатування та подальшої термічного оброблення сталі для виготовлення жорстких бронеелементів – засобів індивідуального захисту військових, балістичного захисту техніки спеціального призначення та щитів великокаліберної зброї. Злагоджені дії різних підрозділів компанії дозволили в короткий термін побороти величезний дефіцит бронежилетів в Україні й зберегти тисячі життів наших захисників.

Крім того MK «Запоріжсталь» налагодив виробництво двох нових видів холоднокатаного рулонного прокату. Один із них – це рулони подвійної маси без зварного шва, які мають попит у будівництві та машинобудуванні. А інший – продукція розміром 0,5-0,6 х 1 250 мм зі сталей, які призначені для подальшого нанесення цинкового покриття. Такі рулони потрібні підприємствам, що виготовляють прокат із покриттям, профнастил, легкі сталеві тонкостінні конструкції  та інші продукти шляхом холодного профілювання. 

Компанія повідомляє, що найбільше нових продуктів припало на категорію сортового прокату. Комбінат «Каметсталь» виробив 7 видів гарячекатаного круглого прокату діаметром від 22 до 38 мм, що використовуються в машинобудуванні. Також підприємство опанувало випуск профілю МП-4, що призначений для футерування молольних млинів на гірничо-збагачувальних комбінатах.

Новини

19 Грудня 2023

Туреччина скорочує імпорт нержавіючої сталі

Держприкордонслужба повідомляє про рекордні черги вантажівок на кордонах

Нацбанк підрахував збитки експортерів від блокади кордону

З аеропорту Бориспіль вилетів пасажирський літак

Наступний рік для економіки України буде складнішим – Reuters

ЄС планує виявляти незаконну перевалку російської нафти

ЄС скоротив імпорт українських напівфабрикатів на 11,6%

Споживчі ціни в єврозоні у листопаді збільшилися на 2,4% 

Україна втратила понад 1 млрд євро внаслідок блокади кордону з Польщею

Болгарія заборонила експорт палива з російської нафти

Саудівська Аравія планує різке збільшення виробництва сталі

Новим коридором у Чорному морі пройшли вже понад 300 суден

Метінвест готовий виробляти більше військової продукції за умови державної підтримки

Уряд Великої Британії з 2027 року запровадить свій СВАМ

ЄБРР збільшив капітал на 4 млрд євро для підтримки України

ЄС у жовтні збільшив імпорт залізної руди з України на 9%

ВСІ НОВИНИ ⇢