На Північному ГЗК пройшов тренінг з висотно-верхолазних і рятувальних робіт

Металургія Новини
На Північному ГЗК пройшов тренінг з висотно-верхолазних і рятувальних робіт

На Північному гірничо-збагачувальному комбінаті групи Метінвест за ініціативи Державної служби з питань праці та Федерації роботодавців України пройшов тренінг з висотно-верхолазних і рятувальних робіт. Про це повідомляє пресслужба компанії.

У тренінгу взяли участь керівники й фахівці з охорони праці та промислової безпеки з дев’яти підприємств Кривого Рогу.

Спеціалісти тренувалися на сучасному спеціалізованому полігоні Північного ГЗК, який  створили спеціально для вдосконалення навичок безпечної роботи на висоті. До участі в семінарі залучили експерта навчального центру UTC-ALPINDUSTRY Анатолія Гриценка, який навчає за міжнародними правилами, та працівників Північного ГЗК – сертифікованих тренерів з промислового альпінізму Віталія Мірськова й Олександра Мілютіна.

За словами начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Валерія Тригубенка, підвищення рівня охорони праці та захист працівників від професійних ризиків – першочерговий обов’язок для роботодавців. Саме тому всі висотні роботи, в тому числі й верхолазні, повинні виконувати тільки кваліфіковані спеціалісти, які пройшли спеціальне навчання і мають необхідні знання та досвід.

Під час семінару учасники говорили про переваги новітніх систем безпеки, розглядали можливість застосування передових практик на промислових підприємствах Кривого Рогу й Дніпропетровської області.

“Таке навчання дає змогу отримати найвищу кваліфікацію для виконання робіт на висоті. Ми маємо неабиякий потенціал – талановитих і працелюбних людей. Усім підприємствам лише необхідно використати найліпший світовий досвід і піднятися до європейського рівня технологій та безпеки”, – зазначив керівник навчального центру АнатолійГриценко.

Учасники заходу випробували й нові страхові системи. Для порятунку потерпілих відпрацювали п’ять методик – у безопорному просторі та на підкранових шляхах із застосуванням обладнання КRATOS. Спеціалісти криворізьких підприємств отримали знання щодо безпечної евакуації працівників, у тому числі в умовах воєнного стану. 

“Новітні підходи до навчання підвищують рівень безпеки верхолазних робіт шляхом чітко регламентованих правил та використання сучасних засобів індивідуального захисту. Наразі ми перейшли від теоретичних занять до відпрацювання практичних навичок на промислових майданчиках комбінату. Така діяльність уже дає позитивні результати для безпечної організації робіт”, – розповів директор з охорони праці, промислової безпеки та екології Північного ГЗК Мачадо Орландо Торрес.

Новини

19 Квітня 2024

Відвантаження довгого прокату за кордон зросли на 13,4%

EDF постачатиме зелену енергію для французького заводу з виробництва DRI

Асоціація портів України звернулась до уряду щодо ситуації на Дунаї

Ворог пошкодив припортову інфраструктуру на Одещині

Сім країн у світі виробляють всю свою енергію з відновлюваних джерел

Pilbara Minerals відзначає збільшення цін на літій

Nippon Steel намагається розвіяти побоювання з приводу придбання US Steel

Каметсталь освоює виплавку заготовки підвищеної якості

Виробництво в будівельному секторі ЄС зросло на 1,8% 

США виділило $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Україна отримає від ЄІБ 560 млн євро на відновлення енергетики та житла

Китай у березні збільшив видобуток руди на 14,5% 

УЗ планує відремонтувати майже 1200 кілометрів колій

Зміна клімату призведе до значних економічних втрат у майже всіх країнах світу

Німецький виробник дронів відкриє завод в Україні

Розвиток зеленої енергетики підштовхує світовий попит на мідь

ВСІ НОВИНИ ⇢