У 2022 році ціни на залізну руду зросли на 43%

Металургія Новини Теми дня
У 2022 році ціни на залізну руду зросли на 43%

Травневі ф’ючерси на залізну руду на Даляньській товарній біржі за тиждень 23-30 грудня 2022 року ззросли на 5,1% в порівнянні з попереднім тижнем – до 863 юанів/т ($124,14/т). Таким чином, котирування повернулися до зростання після незначного спаду тижнем раніше. Про це повідомляє GMK Center.

Котирування залізної руди станом на 30 грудня 2022 року досягнули найвищого рівня з 9 червня цього ж року – тобто зросли до майже 7-місячного максимуму. Ціна сировини на кінець 2022 року зросла на 43% у порівнянні з вартістю сировини рік тому.

Січневі ф’ючерси ЗРС на Сингапурській біржі зросли на 4,9% у порівнянні з ціною станом на 23 грудня 2022 року – до $117,15/т.

Ф’ючерси на залізну руду закінчили нестабільний рік зміцненням, яке викликане оптимізмом щодо послаблення заходів щодо контролю пандемії з боку Китаю, що провідним виробником сталі, та підтримки економіки у країні.

Минулого тижня ціни на руду відновилися після невеликого падіння, оскільки трейдери відкинули занепокоєння з приводу стрімкого зараження населення Китаю коронавірусною інфекцією. При цьому, на кінець року показник захворювання мав стати найгіршим за останні три роки.

«Очікується, що залізна руда залишиться на високому рівні в найближчій перспективі і може продовжити зростання у разі значного пом’якшення кредитних зобов’язань Китаю протягом першого кварталу 2023 року та прискореного відновлення економіки країни», – зазначають аналітики Citi.

Очікування попиту з боку китайських металургійних заводів напередодні свят надали додаткову підтримку, особливо короткостроковим цінам на сировину, вважають аналітики.

Загальні настрої також залишаються позитивними, зокрема враховуючи перспективи покращення попиту на сталь в галузі  нерухомості. Минулого тижня Національний банк Китаю знову закликав посилити політику допомоги сектору на тлі повільного економічного зростання.

«Запаси на металургійних заводах занадто низькі. Оскільки наближаються свята, заводи все ще мають потенційну потребу в подальшому поповненні запасів», – відзначили аналітики Huatai Futures.

Найближчими часом ціни на залізну руду можуть незначно зменшитися через падіння попиту та велику кількість захворювань в Китаї. Після зимових свят, якщо китайський уряд буде продовжувати стимулювати зростання економіки, сектору нерухомості та відмовиться від карантинних обмежень, ціни зростуть разом з попитом.

Новини

25 Квітня 2024

Модель економічного бронювання порушує основоположні принципи конституції – юрист

Тариф на світло треба поступово збільшити до ринкового – експерт

Сумихімпром після тривалої паузи відновив роботу

Україна може стати одним із найважливіших транспортних хабів Європи

НБУ погіршив прогноз зростання української економіки до 3%

Австралійська Mineral Resources збільшила видобуток літію

У НБУ очікують на уповільнення темпів інфляції

Нацбанк знизив облікову ставку до 13,5%

В Німеччині скорочується споживання сталі

SSAB очікує зниження цін на сталь у другому кварталі

Імпорт сталі до США у березні зріс на 1,5%

Нігинський кар’єр повторно виставили на аукціон за 26,32 млн грн

Україна продовжила антидемпінгові мита на імпорт арматури та катанки з рф

До порту Одеси прибув великий контейнеровоз з Китаю

Держава має прибрати перепони, які блокують інвестиції в розвиток зеленої енергетики – адвокат 

Centravis збільшив випуск труб на 14%

ВСІ НОВИНИ ⇢