Каметсталь відновив випуск коксу після блекауту

Металургія Новини Теми дня
Каметсталь відновив випуск коксу після блекауту

Коксохімічний підрозділ Каметсталі відновив роботу після вимушеної зупинки через обмеження електропостачання внаслідок масованих ворожих обстрілів. Про це повідомляє прес-слежба групи Метінвест.

На початку нового року в коксовому цеху комбінату відновили роботу коксові батареї № 1 та № 5 і розпочали виробництво доменного коксу.  

У період вимушеного простою спеціалісти підрозділу системно готували устаткування до відновлення роботи. Один з важливих етапів – підготовка до введення в експлуатацію обладнання, евакуйованого на Каметсталь з Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ), який знаходиться в холодній консервації через бойові дії. 

На металургійному комбінаті реалізували проєкт, спрямований на доставку та підготовку до роботи в коксохімічному підрозділі вагона гасіння, який раніше експлуатувався на АКХЗ. Обладнання призначене для транспортування гарячого коксу після його видачі з камер коксування на дільницю гасіння й далі – на дільницю сортування, де проводиться розподіл коксу за фракціями. 

У реалізації проєкту, разом із каметсталівцями й авдіївськими коксохіміками, взяли участь спеціалісти Метінвест-Промсервісу, які виконали демонтаж і наступне збирання вагона гасіння. Придбане обладнання дозволяє створити резерв для вагона, що працює, та забезпечує проведення його ремонту для підвищення надійності й безпечності експлуатації.

“Відновлення випуску коксу – міцна опора для доменного виробництва та ефективної роботи металургійного комбінату загалом. Коксохіміки Каметсталі працюють самовіддано й професійно, щоб у січні вивести обладнання на неохідні технологічні параметри. Також ми успішно підготували до експлуатації вагон гасіння з АКХЗ”, – зазначив заступник директора з виробництва по коксохімічному підрозділу Роман Пурис.

Зараз також у підрозділі відновлюється виробництво сульфату амонію, цеху сіркоочищення, найближчим часом планує стати до роботи відділення виробництва бензолу – таким чином запрацює увесь технологічний ланцюжок коксохімічного виробництва на Каметсталі.

Новини

25 Квітня 2024

В Німеччині скорочується споживання сталі

SSAB очікує зниження цін на сталь у другому кварталі

Імпорт сталі до США у березні зріс на 1,5%

Нігинський кар’єр повторно виставили на аукціон за 26,32 млн грн

Україна продовжила антидемпінгові мита на імпорт арматури та катанки з рф

До порту Одеси прибув великий контейнеровоз з Китаю

Держава має прибрати перепони, які блокують інвестиції в розвиток зеленої енергетики – адвокат 

Centravis збільшив випуск труб на 14%

Єврокомісія хоче запровадити санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до рф

Інтерпайп пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

На півдні Україні окупанти пошкодили обладнання вітрової станції

BHP Group запропонувала купити Anglo American за 38,8 млрд дол

Бразилія запроваджує квоти на імпорт 11 видів сталевої продукції

Україна отримає €380 млн на підтримку відновлюваної енергетики

Данія може інвестувати у портову інфраструктуру України

Три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢