Нафтогазова компанія Wintershall Dea йде з російського ринку

Економіка Новини
Нафтогазова компанія Wintershall Dea йде з російського ринку

Найбільша незалежна нафтогазова компанія Європи – Wintershall Dea, яка була партнером російського “Газпрому” у низці проєктів, оголосила про вихід з Росії. Як повідомляється у компанії, відповідне принципове рішення ухвалила наглядова рада Wintershall Dea.

Компанія вилучить російський сегмент із фінансової звітності та зафіксує одноразові втрати у розмірі 5,3 мільярда євро у четвертому кварталі, пов’язані з цим рішенням.

“Wintershall Dea припинить свою діяльність у Росії. Продовження діяльності в Росії є недоцільним. Агресивна війна Росії в Україні несумісна з нашими цінностями та зруйнувала співпрацю між Росією та Європою. Запроваджені в останні місяці урядом Росії обмеження щодо діяльності західних компаній у країні та зовнішнє втручання в роботу наших спільних підприємств унеможливили роботу Wintershall Dea в Росії, як раніше, і призвели до економічної експропріації спільних підприємств у Росії”, – наголосив генеральний директор компанії Маріо Мехрен.

Серед причин рішення про вихід з РФ Wintershall Dea вказує укази російського президента Путіна та уряду РФ, які заднім числом знижують ціни, за якими спільні підприємства компанії в РФ можуть продавати “Газпрому” свої видобуті вуглеводні.

“Відповідно, компанія очікує зафіксувати негрошовий збиток від деконсолідації російських спільних підприємств, який разом з іншими пов’язаними з Росією знеціненнями, зокрема її частками участі в Nord Stream AG і WIGA Transport Beteiligungs-GmbH & Co. KG, становить приблизно 5,3 мільярда євро”, – зазначається у повідомленні.

Німецька Wintershall Dea до останнього часу продовжувала брати участь у низці проєктів з видобутку газу в Сибіру: розробці Південно-Російського родовища (у німецької сторони 35%) і блоків 1A і 4А і 5А Ачимівських покладів Уренгойського родовища, які компанія освоює з “Газпромом” (там їй належить 2,01%). 2 березня компанія зупинила реалізацію додаткових проєктів з видобутку газу та нафти в Росії.

Новини

19 Квітня 2024

ДТЕК попереджає про можливі відключення світла у Києві

Відвантаження довгого прокату за кордон зросли на 13,4%

EDF постачатиме зелену енергію для французького заводу з виробництва DRI

Асоціація портів України звернулась до уряду щодо ситуації на Дунаї

Ворог пошкодив припортову інфраструктуру на Одещині

Сім країн у світі виробляють всю свою енергію з відновлюваних джерел

Pilbara Minerals відзначає збільшення цін на літій

Nippon Steel намагається розвіяти побоювання з приводу придбання US Steel

Каметсталь освоює виплавку заготовки підвищеної якості

Виробництво в будівельному секторі ЄС зросло на 1,8% 

США виділило $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Україна отримає від ЄІБ 560 млн євро на відновлення енергетики та житла

Китай у березні збільшив видобуток руди на 14,5% 

УЗ планує відремонтувати майже 1200 кілометрів колій

Зміна клімату призведе до значних економічних втрат у майже всіх країнах світу

Німецький виробник дронів відкриє завод в Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢