АМКР скоротив виробництво по всіх позиціях через погіршення ситуації у галузі

Металургія Новини
АМКР скоротив виробництво по всіх позиціях через погіршення ситуації у галузі

За підсумками 2022 року “АрселорМіттал Кривий Ріг” скоротив виробництво по всіх позиціях через погіршення ситуації у галузі внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Повідомила пресслужба компанії.

Так, виробництво чавуну скоротилося на 70,1% у річному вимірі, склавши 1,6 млн т. У 2021 році цей показник був на рівні 5,34 млн т.

Виробництво сталі впало на 76,6% до 1,2 млн т, тоді як протягом 2021-го було виплавлено 4,92 млн т сталі. Виробництво прокату в річному вимірі знизилося на 76,08% до 1,1 млн т (2021 – 4,6 млн т).

Робота гірничого департаменту також зазнала впливу війни, хоча тут темпи падіння були дещо повільнішими. Зокрема, видобуток залізної руди скоротився на 56,06% до 11,6 млн т проти 26,4 млн т у 2021 році. Виробництво концентрату також впало на 59,9% до 4,5 млн т, тоді як 2021 року воно склало 11 млн т.

“Війна поставила українську металургію на межу виживання. Рівень виробництва в “АрселорМіттал Кривий Ріг” впав у 5 разів, проте у 2022 році нам вдалося зберегти ключове – наш колектив з 26 тисяч співробітників та наше підприємство в цілому. Ціною великих зусиль ми не дали зіпсувати наше обладнання через непередбачувані ворожі атаки та значні обмеження у постачанні електроенергії. Підприємство встояло завдяки відповідальній роботі та хоробрості наших людей, а також фінансовій підтримці з боку материнської компанії”, – зазначив генеральний директор АМКР Мауро Лонгобардо.  

АМКР упродовж 2023 року, за словами Лонгобардо, працюватиме над збереженням долі на внутрішньому ринку та підвищенням відвантажень готової продукції до країн ЄС. Водночас він додав, що ключовим фактором для стабілізації та поступового відновлення виробництва буде енергопостачання.

Він також зазначив, що підприємство не зупинило інвестицій у будівництво нового хвостосховища «Третя Карта» і продовжить фінансувати роботи в рамках проекту у майбутньому.

Новини

19 Квітня 2024

ДТЕК попереджає про можливі відключення світла у Києві

Відвантаження довгого прокату за кордон зросли на 13,4%

EDF постачатиме зелену енергію для французького заводу з виробництва DRI

Асоціація портів України звернулась до уряду щодо ситуації на Дунаї

Ворог пошкодив припортову інфраструктуру на Одещині

Сім країн у світі виробляють всю свою енергію з відновлюваних джерел

Pilbara Minerals відзначає збільшення цін на літій

Nippon Steel намагається розвіяти побоювання з приводу придбання US Steel

Каметсталь освоює виплавку заготовки підвищеної якості

Виробництво в будівельному секторі ЄС зросло на 1,8% 

США виділило $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Україна отримає від ЄІБ 560 млн євро на відновлення енергетики та житла

Китай у березні збільшив видобуток руди на 14,5% 

УЗ планує відремонтувати майже 1200 кілометрів колій

Зміна клімату призведе до значних економічних втрат у майже всіх країнах світу

Німецький виробник дронів відкриє завод в Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢