Капіталізація криптовалютного ринку понад 900 мільярдів: що це означає?

Новини
Капіталізація криптовалютного ринку понад 900 мільярдів: що це означає?

За більш ніж 2 місяці капіталізація криптовалютного ринку вперше зробила крок вище 900 мільярдів доларів. Велике надходження капіталу свідчить про те, що інтерес до криптовалютного ринку повернувся. 

Тим не менш, багато експертів досі налаштовані скептично по відношенню до зростання ціни на криптовалюти. Разом з експертами моніторингового сервісу Scanbit спробуємо розібратися, чого очікувати зростання загальної капіталізації на криптовалютному ринку.

Зростання капіталізації – криптовалюта почне зростати?

На 12 січня загальна капіталізація вперше перевищила показник 900 мільярдів доларів. Це максимальний показник протягом останніх 9 тижнів. І деякі токени почали демонструвати неймовірне зростання. Звичайно ж, багато хто сприйняв таку тенденцію, як прояв нового бичачого ринку. Але чи все так насправді?

У зв’язку з тим, що в листопаді впала біржа FTX, це призвело до суттєвого відтоку капіталу з криптовалютного ринку. Найнижчий показник капіталізації було досягнуто 21 листопада 2022 року, коли загальна ринкова капіталізація була на рівні 783 мільярди доларів. Тобто всього 16 днів було достатньо, щоб дійти від максимального значення до мінімального – на 26%.

Поки ситуація оброблялася експертами, був період тотальної невизначеності. Але разом із новим роком, здається, настрій почав змінюватися – із невпевненості на попередній оптимізм. Лідирують деякі токени, які показують високі результати за останній тиждень. Це дає підстави для надії. Наприклад, ігровий проект Gala виріс на 120%, а блокчейн Aptos показав зростання на 83% за аналогічний час.

А найголовніше, що лідер криптовалютного ринку Bitcoin нарешті перестав пробивати дно і досяг показника 19 000$. Апетит до криптовалюти почав відроджуватись. That Martini Guy написав посаду про те, що недавні події – це явний показник повернення бичачого ринку. Аналогічно оптимістично налаштований і @Crypto Bitlord, який заявив, що ведмежий ринок офіційно закінчено.

Але чи справді так оптимістично?

Але не все так однозначно, як упевнено стверджують деякі експерти з криптовалютного простору. 

Наприклад, @SatoshiFlipper стверджує, що потрібно мати обережність по відношенню до останніх рухів ринку і рекомендує не змінювати стратегію своїх послідовників – рухатися незалежно від «шуму». Він упевнений, що це пастка і треба забути про те, що найближчим часом показник ціни хоч приблизно наблизиться до 30 000$.

Аналогічної думки @wizardofsoho, який рішуче стверджується, що це найбільша пастка для бугаїв. Впевнений, що настане капітуляція – все впаде на 60-70%. Пояснюється, що нещодавній сплеск цін – це закриття коротких позицій, тому безглуздо навантажувати свій портфель альткоїнами.

Цілком ваша особиста справа кому довіряти – оптимістам чи песимістам. Але будьте максимально обережними і пам’ятайте, що криптовалюта – це ризикові інвестиції і потрібно бути готовим до всього.

Новини

25 Квітня 2024

Україна може стати одним із найважливіших транспортних хабів Європи

НБУ погіршив прогноз зростання української економіки до 3%

Австралійська Mineral Resources збільшила видобуток літію

У НБУ очікують на уповільнення темпів інфляції

Нацбанк знизив облікову ставку до 13,5%

В Німеччині скорочується споживання сталі

SSAB очікує зниження цін на сталь у другому кварталі

Імпорт сталі до США у березні зріс на 1,5%

Нігинський кар’єр повторно виставили на аукціон за 26,32 млн грн

Україна продовжила антидемпінгові мита на імпорт арматури та катанки з рф

До порту Одеси прибув великий контейнеровоз з Китаю

Держава має прибрати перепони, які блокують інвестиції в розвиток зеленої енергетики – адвокат 

Centravis збільшив випуск труб на 14%

Єврокомісія хоче запровадити санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до рф

Інтерпайп пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

На півдні Україні окупанти пошкодили обладнання вітрової станції

ВСІ НОВИНИ ⇢