Меткомбінат Запоріжсталь у 2022 році працював на половину потужності

Металургія Новини
Меткомбінат Запоріжсталь у 2022 році працював на половину потужності

Металургійний комбінат “Запоріжсталь” через логістичні обмеження внаслідок війни у 2022 році працював на 50% своєї потужності. Про це заявив Роман Слободянюк, гендиректор комбінату, повідомляє Metinvest.Media.

Наприкінці року комбінату довелося додатково знизити завантаженість через дефіцит електроенергії, який виник у зв’язку з обстрілами військами РФ української енергоінфраструктури.

“Наприкінці минулого року ми зіткнулися з проблемами в енергетиці. Через це навіть ті обсяги, на які ми вийшли в першому півріччі 2022 року, не можемо наразі стабільно утримати. Обмеження електроенергії призводять до того, що ми змушені щодня зупиняти свої виробничі потужності. А це негативно впливає на виробничий процес”, – зазначив він.

Незважаючи на складнощі, комбінат  продовжує працювати та підтримувати економіку країни. За підсумками 2022 року «Запоріжсталь» сплатила до місцевого бюджету майже 700 млн грн, що лише на 25% менше від показника у 2021-му.

“При тому, що обсяг виробництва ми скоротили в половину, регіон ми підтримуємо попри все. Продовжуємо підтримувати й наших захисників – майже на 160 млн грн вже надали допомогу і продовжуватимемо це робити. Підтримуємо і медустанови: за 2022 рік передали лікарням медикаментів та обладнання на 43 млн грн”, – резюмував Роман Слободянюк.

Нагадуємо, що енергосистема України вже пережила 12 ракетних атак ворога та 14 ударів БПЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі та знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Також на тимчасово окупованих територіях півдня знаходиться більшість вітрових і сонячних електростанцій.

Як повідомляє НЕК “Укренерго”, в Україні зберігається дефіцит потужності в енергосистемі, особливо у ранковий та вечірній час.

Новини

19 Грудня 2023

Туреччина скорочує імпорт нержавіючої сталі

Держприкордонслужба повідомляє про рекордні черги вантажівок на кордонах

Нацбанк підрахував збитки експортерів від блокади кордону

З аеропорту Бориспіль вилетів пасажирський літак

Наступний рік для економіки України буде складнішим – Reuters

ЄС планує виявляти незаконну перевалку російської нафти

ЄС скоротив імпорт українських напівфабрикатів на 11,6%

Споживчі ціни в єврозоні у листопаді збільшилися на 2,4% 

Україна втратила понад 1 млрд євро внаслідок блокади кордону з Польщею

Болгарія заборонила експорт палива з російської нафти

Саудівська Аравія планує різке збільшення виробництва сталі

Новим коридором у Чорному морі пройшли вже понад 300 суден

Метінвест готовий виробляти більше військової продукції за умови державної підтримки

Уряд Великої Британії з 2027 року запровадить свій СВАМ

ЄБРР збільшив капітал на 4 млрд євро для підтримки України

ЄС у жовтні збільшив імпорт залізної руди з України на 9%

ВСІ НОВИНИ ⇢