У Туреччині зросли ціни на металобрухт

Металургія Новини
У Туреччині зросли ціни на металобрухт

Ціни на брухт марки HMS 1/2 на ринку Туреччини протягом 30 січня – 6 лютого 2023 року зросли на $8/т, або на 1,9%, в порівнянні з попереднім тижнем – до $425-428/т. Таким чином, котирування сировини підвищуються вже другий тиждень поспіль. Про це пише GMK-Center.

Котирування брухту в Туреччині продовжують зростати на фоні домінування попиту над пропозицією. Місцеві металурги закуповують сировину у постачальників з Євросоюзу, Балтії, США та Канади.

Турецькі заводи змушені погоджуватися на цінові пропозиції від постачальників, оскільки пропозиція є обмеженою. Брухтозаготівельники, своєю чергою, націлені на подальше підвищення котирувань.

З огляду на оцінку перспектив ринку та слабкі темпи збору брухту, постачальники з ЄС вирішили не продавати сировину в Туреччину за цінами нижче $425/т. Американські постачальники поки що не поспішають продавати турецьким металургам, оскільки очікують лютневих торгів у США. Прогнозується, що після цього вартість брухту в Штатах зросте в середньому на $30/т.

На думку турецьких металургів, постачальники вийдуть на ринок, коли ціни на сировину зростуть до $430/т і більше. Зараз пропозицію обмежують штучно.

Останнім часом ціни на металобрухт підтримувалися ринком плоского прокату в Туреччині, але минулого тижня на них позитивно вплинуло відновлення внутрішнього попиту на арматуру. Хоча експортний попит залишається слабким, продажі на внутрішньому ринку пожвавішали.

Найближчим часом ціни на брухт у Туреччині, ймовірно, будуть стабільними, оскільки 6 лютого 2023 року країна сильно постраждала від землетрусів, які спричинили загибель людей та масові руйнування будинків, інфраструктури та ін. Оскільки інцидент стався нещодавно, неможливо чітко оцінити його вплив на металургійну галузь країни, але ринки сталі та сировини втратять активність найближчим часом.

У довгостроковій перспективі котирування брухту в Туреччині будуть зростати, оскільки зниження тарифів на енергоресурси для місцевої промисловості дає можливість вкласти зекономлені кошти в закупівлю сировини. Також внутрішній попит на арматуру може різко зрости на фоні відбудови зруйнованих частин окремих міст, що спровокує подальше зростання попиту на брухт.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢