Світовий банк надасть 50 млн долл на відновлення української логістики

Економіка Новини Транспорт
Світовий банк надасть 50 млн долл на відновлення української логістики

Міжнародний банк реконструкції та розвитку надасть 50 млн долл на відновлення логістики України. Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

“В рамках програми “Відновлення критично важливої логістичної інфраструктури та мережевого сполучення” буде виділено перші $50 млн грантових коштів на забезпечення критичних потреб Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури та «Укрзалізниці»”, — вказала прес-служба.

Завдяки цій домовленості МІУ отримає змогу профінансувати закупівлю модульних автодорожніх мостів та матеріалів для термінового ремонту доріг. Також кошти будуть спрямовані на виробництво фітингових платформ для збільшення обсягів контейнерних перевезень, а також закупівлю матеріалів та обладнання для ремонту важливих залізничних мостів.

Загальна вартість проєкту становить майже $600 млн, з яких $500 млн планує забезпечити МБРР, а решту коштів планується залучити за рахунок донорських грантів, що надходитимуть через Український трастовий фонд допомоги, відновлення та реконструкції (URTF) та інші трастові фонди.

Проєкт «Відновлення критично важливої логістичної інфраструктури та мережевого сполучення (RELINC)» направлений на швидке відновлення та покращення транспортних мереж необхідних для надання гуманітарної допомоги, підтримки українського експорту та загалом розвитку логістичної інфраструктури на кордонах України та ЄС.

Окрім цього, RELINC передбачає допомогу в реалізації ключових реформ, необхідних для підвищення готовності України до реалізації масштабних і складних програм відновлення. Йдеться, в першу чергу, про запровадження антикорупційних інструментів, цифровізацію процесу відновлення та підвищення ефективності взаємодії з донорами.

Управління та адміністрування в рамках проєкту буде відбуватись із залученням Управління Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проєктів (UNOPS), яка спеціалізується на проєктах післявоєнної відбудови або відновлення інфраструктури після природних лих. UNOPS працює в понад 80 країнах, успішно реалізуючи тисячі проєктів щороку. Такі проєкти відзначаються високим рівнем прозорості та підзвітності.

Новини

20 Грудня 2023

Видобуток залізної руди в Китаї зріс на 7,1%

Україна залучила грант 150 млн євро від ЄС

ЄС та США домовилися призупинити торговельну війну до березня 2025 року

Українські металурги не встигають підготуватись до СВАМ через війну

Метінвест планує побудувати прокатний завод в Італії

У грудні Україна виробила понад 50 тисяч FPV-дронів

Українська економіка у листопаді зросла на 4%

У ремонт вийшли одразу чотири блоки ТЕС та одна ТЕЦ 

Стабільні тарифи держмонополій пришвидшать темпи відновлення промисловості – Біленький

Попит на нержавіючу сталь в США залишиться практично незмінним

Укрнафта збільшує видобуток нафти

Частка продукції ГМК в структурі перевезень УДП у 2024 році може зрости більш ніж вдвічі

Євросоюз знайшов альтернативи російському газу 

Німеччина купуватиме норвезький газ 15 років

В напрямку портів Великої Одеси суттєво збільшилась кількість вагонів

Німеччина у листопаді скоротила виробництво сталі на 2,4% 

ВСІ НОВИНИ ⇢