Україна та Молдова збільшили обсяг залізничних перевезень

Новини Транспорт
Україна та Молдова збільшили обсяг залізничних перевезень

Протягом 2022 року показники експорту з України через залізницю Молдови зросли в 1,5 разу, а імпорту – в 3 рази. Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

делегації залізниць підбили підсумки роботи у минулому році та домовились про розширення співпраці на найближчі три роки.

“З початку повномасштабної війни залізниця Молдови стала для нас ще важливішим партнером. Наші сусіди допомогли нам експортувати зерно та завозити таке необхідне дизпальне. Ми прагнемо й надалі поглиблювати відносини та співпрацю між нашими залізницями”, – зазначив голова правління УЗ Олександр Камишін.

З 24 лютого 2022 року через прикордонні переходи з Молдовою залізничним транспортом було експортовано 397 тис. тонн українського зерна та імпортовано 363,6 тис. тонн нафтопродуктів. Загалом показники експорту зросли в 1,5 разу до 1247 тис. тонн, а імпорту — в 3 рази до 492 тис. тонн.

Крім цього, на початку листопада 2022 року, після 24-річної перерви, відновлено рух українських пасажирських поїздів за міжнародним сполученням Київ — Кишинів. 

“Наразі ще мільйони наших співгромадян вимушені проживати в інших країнах. Це спонукає нас шукати нові маршрути. Завдяки цьому поїзду українці можуть доїхати до міжнародного аеропорту в Кишиневі, щоб подорожувати далі, до інших країн світу. За три з половиною місяці ним уже скористалося понад 10 тисяч пасажирів”, – додав Камишін.

Директор держпідприємства “Залізниця Молдови” Олег Тофілат зазначив, що у 2022 році між Україною та Молдовою було зроблено перші важливі кроки для покращення співпраці залізниць.

“Вже в серпні минулого року було відновлено інфраструктуру дільниці Березине – Басарабяска, яка не працювала чверть століття. Під час робіт залізничники України нам допомогли відбудувати нашу частину цієї дільниці. Тоді роботи було виконано в рекордні терміни – трохи більше місяця. Тому ми плануємо і в майбутньому залучати українських фахівців до ремонту залізничної інфраструктури країни. Це дасть змогу підвищити безпеку та швидкість руху поїздів”, – додав він.

Новини

16 Квітня 2024

Обсяг металобрухту на майданчиках Міноборони до кінця року може сягнути 200 тисяч тонн

Металургійна промисловість Європи потребує 5 млн тонн водню на рік для декарбонізації

МВФ прогнозує зростання ВВП України цьогоріч до 3,2%

Поляки розблокували пункт пропуску Долгобичув-Угринів

Зеленський підписав закон про мобілізацію

Бронювання працює неефективно: кожен шостий працівник мобілізований – Петрук

Акціонери US Steel схвалили злиття з Nippon Steel

Компанія Дерипаски втратить 36% експорту внаслідок нових санкцій США та Великої Британії 

Українські металургійні компанії у березні скоротили експорт напівфабрикатів на 38,7%

Києву загрожують відключення світла за графіком – ДТЕК

Польська JSW скоротить видобуток вугілля на 850 тисяч тонн

АМКР збільшив виплавку сталі на 93% 

За три місяці китайські металурги відвантажили за кордон 25,8 млн тонн сталі

Майже 19 тисяч компаній переїхали по Україні від початку великої війни

Споживання сталі в Україні впало на чверть у 1 кварталі

Нафтогаз готовий викупити весь газ, запропонований українськими видобувниками

ВСІ НОВИНИ ⇢