Dunaferr через брак сировини не може відновити виробництво

Металургія Новини
Dunaferr через брак сировини не може відновити виробництво

Угорський меткомбінат Dunaferr цього місяця не зміг відновити виробництво, як було заплановано, через брак сировини, повідомили S&P Global Commodity Insights 9 лютого ринкові джерела.

Сталеливарна компанія планувала відновити роботу, використовуючи сляб румунського виробника сталі Liberty Galati, який належить Liberty Steel Group, зареєстрованій у Великобританії.

Але ринкові джерела цього тижня повідомили, що наразі румунська компанія постачала лише обмежені обсяги коксівного вугілля для підтримки роботи коксових батарей, не здійснюючи поставки залізної руди чи іншої сировини. Liberty Steel, яку ринкові джерела раніше називали потенційним покупцем угорського сталеливарного заводу, відмовилася від коментарів.

“Основна сировина — в кількості, необхідній для стабільної та безперервної роботи доменного та сталеливарного цехів — ще не отримана, і є дуже низька ймовірність, що вона буде отримана найближчими днями”, — заявив один з представників ринку.

Муніципальний суд у Дунауйвароші постановив ліквідувати Dunaferr у грудні та призначив тимчасового адміністратора, оскільки сталеливарний завод простоював із третього кварталу. На початку лютого прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оголосив, що уряд виплатить працівникам Dunaferr заробітну плату за наступні шість місяців, причому на це буде виділено 16 мільярдів форинтів (45,4 мільйона доларів). Протягом шести місяців уряд заявив, що очікує, що для заводу буде знайдено нового власника.

Українська група Метінвест раніше повідомляла у зацікавленості у покупці Dunaferr. “Ми були одним із основних постачальників сировини для заводу Dunaferr протягом останніх кількох років”, — сказав S&P Global представник Метінвесту. — “Якщо ці поставки триватимуть, це дозволить нам відновити роботу на наших гірничо-збагачувальних підприємствах у Кривому Розі”.

У Метінвесті заявили, що сподіваються на чесний і прозорий тендер з продажу Dunaferr, але говорити про процес поки рано.

Новини

20 Грудня 2023

Німеччина у листопаді скоротила виробництво сталі на 2,4% 

Канада збільшує виробництво залізорудного концентрату

Нафтогаз взяв під контроль всі облгази Фірташа 

У США не голосуватимуть за допомогу Україні в цьому році

Потребу у зовнішній допомозі на наступний рік вдалось зменшити на 3,7 млрд дол

Зеленський сподівається на розблокування українсько-польського кордону

Україна отримає від ЄІБ 100 млн дол на проекти відновлення

19 Грудня 2023

Туреччина скорочує імпорт нержавіючої сталі

Держприкордонслужба повідомляє про рекордні черги вантажівок на кордонах

Нацбанк підрахував збитки експортерів від блокади кордону

З аеропорту Бориспіль вилетів пасажирський літак

Наступний рік для економіки України буде складнішим – Reuters

ЄС планує виявляти незаконну перевалку російської нафти

ЄС скоротив імпорт українських напівфабрикатів на 11,6%

Споживчі ціни в єврозоні у листопаді збільшилися на 2,4% 

Україна втратила понад 1 млрд євро внаслідок блокади кордону з Польщею

ВСІ НОВИНИ ⇢