Залізничний транзит вантажів Україною буде оплачуватися за внутрішніми тарифами

Економіка Новини Транспорт
Залізничний транзит вантажів Україною буде оплачуватися за внутрішніми тарифами

“Укрзалізниця” з 15 лютого на період воєнного стану та 90 днів після його скасування стягуватиме плату за транзитні вантажоперевезення за ставками внутрішніх тарифів.

“Після початку повномасштабної російської агресії Україна припинила участь у Тарифній угоді залізничних адміністрацій (залізниць) держав-учасниць СНД, у рамках якої щорічно затверджувалася тарифна політика для перевезень транзитних вантажів. Півтора місяці поточного року ми працювали без затверджених транзитних тарифів”, – розповів заступник директора департаменту комерційної роботи “Укрзалізниці” Валерій Ткачов, пише Інтерфакс-Україна.

“У якості тимчасового заходу на період воєнного стану та 90 днів після нього було прийнято рішення нараховувати плату за перевезення транзитних вантажів територією України за правилами та тарифами Збірника тарифів (на перевезення вантажів залізничним транспортом у межах України та пов’язані з ними послуги) із застосуванням діючих коефіцієнтів”, – пояснив Ткачов.

Зміна порядку нарахування плати за транзит затверджена наказом Мінінфраструктури від 13 січня 2023 року №27 “Про деякі питання встановлення залізничних транзитних тарифів” із змінами наказом №72 від 8 лютого, який пройшов реєстрацію у Мін’юсті.

Із початку 2023 року “Укрзалізниця” здійснювала резервування коштів за транзитні перевезення на рахунках компаній-експедиторів. Після офіційного введення в дію наказу Мінінфраструктури платежі за здійснені перевезення будуть перераховані та списані відповідно до чинного порядку.

Розмір плати за транзитні перевезення залежить від номенклатури вантажів, відстань перевезення, роду рухомого складу. Розмір тарифу за перевезення низки вантажів під час застосування нового порядку нарахування плати може збільшитися, уточнили в “Укрзалізниці”.

У січні 2023 року обсяг транзитних перевезень “Укрзалізниці” зріс у два рази порівняно із груднем 2022 року – до 87,6 тис. тонн. Торік на транзит припадало 1,8% у загальному обсязі перевезень 150,6 млн тонн. Найбільше вантажів перевозилося у внутрішньому сполученні – 51%. Джерело: https://biz.censor.net/n3400004

Новини

25 Квітня 2024

Модель економічного бронювання порушує основоположні принципи конституції – юрист

Тариф на світло треба поступово збільшити до ринкового – експерт

Сумихімпром після тривалої паузи відновив роботу

Україна може стати одним із найважливіших транспортних хабів Європи

НБУ погіршив прогноз зростання української економіки до 3%

Австралійська Mineral Resources збільшила видобуток літію

У НБУ очікують на уповільнення темпів інфляції

Нацбанк знизив облікову ставку до 13,5%

В Німеччині скорочується споживання сталі

SSAB очікує зниження цін на сталь у другому кварталі

Імпорт сталі до США у березні зріс на 1,5%

Нігинський кар’єр повторно виставили на аукціон за 26,32 млн грн

Україна продовжила антидемпінгові мита на імпорт арматури та катанки з рф

До порту Одеси прибув великий контейнеровоз з Китаю

Держава має прибрати перепони, які блокують інвестиції в розвиток зеленої енергетики – адвокат 

Centravis збільшив випуск труб на 14%

ВСІ НОВИНИ ⇢