В Індії знайдені великі родовища літію

Металургія Новини
В Індії знайдені великі родовища літію

Цього тижня Геологічна служба Індії оголосила про відкриття значної кількості літію на півночі Індії, але шлях до видобутку, ймовірно, буде довгим, особливо з огляду на логістичні та політичні проблеми, пов’язані з цим місцем, повідомляє Argus.

Виявлення 5,9 млн тонн передбачуваних ресурсів літію — або “білого золота”, як його називав індійський уряд — змусило деяких, у тому числі урядових чиновників, стверджувати, що Індія стане “літієвою наддержавою”. Знахідка є дуже важливою, оскільки Індія випереджає Китай і США за запасами літію і поступається лише трьом країнам, які складають літієвий трикутник Південної Америки — Аргентині, Чилі та Болівії.

 Але очікування слід пом’якшити, оскільки історія містить численні приклади того, що резерви не перетворюються на виробництво. “Подивіться на Болівію — у них найбільші запаси літію, але роками звідти нічого не виходить”, — сказав європейський трейдер літію. — “Це не просто вистрибує з-під землі, видобуток важкий”.

Болівія має близько 21 млн тонн запасів літію, що робить її найбільш багатою на літій країною в світі, але вона ще не виробила жодної глобальної кількості літію, оскільки політичні ризики відлякують інвесторів. Нещодавно він надав концесії на видобуток двох китайських гірничодобувних компаній.

Кілька факторів, ймовірно, перешкоджатимуть потенційній експлуатації індійських ресурсів, які на даному етапі є лише “припущеннями” та з низьким ступенем достовірності — необхідні будуть подальші дослідження, щоб з’ясувати деталі про те, що саме знаходиться в землі. Розташування, ймовірно, стане серйозною проблемою — Джамму і Кашмір, спірна територія, що межує з сусіднім Пакистаном. Обидві країни висунули претензії на всю територію після поділу Індії та Пакистану в 1947 році, і через територію відбуваються регулярні сутички.

Розробники також зіткнуться з конкуренцією за обладнання, оскільки численні гірничодобувні проекти по всьому світу прагнуть розвиватися та розширюватися. Якщо припустити, що ці перешкоди подолано, тривалі часові рамки розробки нових шахт створюють додаткові перешкоди. Зазвичай потрібно 10 або більше років, щоб перевести нову літієву шахту від відкриття ресурсів до виробництва, тому до того часу, коли літій буде вироблено на місці, нові технології акумуляторів і переробка літію можуть витіснити певний попит на первинний металевий літій.

Новини

26 Квітня 2024

Anglo American відхилила пропозицію BHP

Тігіпко придбав вагонобудівний завод в Австрії

Відсутність продажу брухту Укрзалізниці негативно позначається на діяльності компанії

НКРЕКП відмовилася скасовувати прайс-кепи для промисловості

В лютому імпорт напівфабрикатів з України становив 100 тисяч тонн

США вперше за 40 років розпочнуть виробництво ядерних боєголовок

У Києві вже відновили 70% енергообладнання, пошкодженого російськими обстрілами

25 Квітня 2024

Модель економічного бронювання порушує основоположні принципи конституції – юрист

Тариф на світло треба поступово збільшити до ринкового – експерт

Сумихімпром після тривалої паузи відновив роботу

Україна може стати одним із найважливіших транспортних хабів Європи

НБУ погіршив прогноз зростання української економіки до 3%

Австралійська Mineral Resources збільшила видобуток літію

У НБУ очікують на уповільнення темпів інфляції

Нацбанк знизив облікову ставку до 13,5%

В Німеччині скорочується споживання сталі

ВСІ НОВИНИ ⇢