США збільшать військову допомогу Україні ще на 10 млрд долл

Економіка Новини
США збільшать військову допомогу Україні ще на 10 млрд долл

Глава департаменту міжударного сприяння держдепартаменту США Дафна Ренд підтвердила, що Вашингтон має намір надати Україні з бюджетних коштів додаткову допомогу в розмірі $9,9 млрд.

“США надали уряду України бюджетну підтримку в розмірі $13 млрд, і ми працюємо з конгресом, щоб надати ще $9,9 млрд у найближчі місяці”, – повідомила Ренд журналістам.

Вона додала, що Вашингтон “як і раніше, прихильний до співпраці з урядом України для підтримки його оперативного потенціалу та надання додаткової бюджетної підтримки в міру необхідності”.

Раніше цього тижня газета The Washington Post повідомляла, що уряд США докладає зусиль до того, щоб домогтися схвалення конгресом додаткового пакета військової допомоги Україні на суму $10 млрд.

Видання зазначило, що, як очікується, про черговий пакет військової допомоги буде оголошено наступного тижня, практично одночасно з повідомленням про введення додаткових санкцій щодо Росії.

Водночас газета пише, що низка американських чиновників, які відвідали Україну останнім часом, заявили Києву, що, незважаючи на обіцянки підтримувати Україну “стільки, скільки буде потрібно”, Вашингтон розраховує на більш ефективне використання вже наданої допомоги.

Ренд не повідомила, що планується включити в новий пакет допомоги Києву. Водночас міністр оборони США Ллойд Остін у рамках зустрічі контактної групи з оборони України в Брюсселі заявив, що наразі нагальним завданням Заходу є забезпечення Києва засобами протиповітряної оборони.

“Ми знаємо, що у Росії на озброєнні є значна кількість літаків і великий потенціал, – сказав він журналістам. – Ось чому ми підкреслили, що нам потрібно зробити все, що в наших силах, щоб забезпечити Україні якомога більший потенціал протиповітряної оборони”.

Новини

15 Квітня 2024

ЄС має надати Україні обладнання для децентралізації генерації електроенергії

Україна збільшила експорт ЗРС у 2,5 раза

Voestalpine зробив першу у світі катанку із зеленої сталі

Герус обіцяє, що тариф на е/е піднімуть не до ринкового рівня

З початку війни в Україні релокувалися майже 19 тис компаній

Усі шість блоків ЗАЕС переведені в холодний зупин

Українські підприємства наростили експорт брухту чорних металів на 52,2%

Українські підприємці отримали понад 27 млрд грн доступних кредитів

Україна у березні експортувала 92 тис тонн чавуну

Імпорт залізної руди в Китай зріс на 5,5%

Thyssenkrupp Steel планує скоротити виробництво на заводі в Дуйсбурзі

Укргідроенерго отримало кошти на захист ГЕС

Україна скоротила експорт феросплавів

Україна наростила імпорт міді на 47%

Металурги у березні скоротили експорт чавуну на 27,6%

В Україні створять перше виробництво водню та аміаку з ВДЕ

ВСІ НОВИНИ ⇢