ГЗК Метінвеста у 2022 році перерахували до бюджету 9,2 млрд грн

Металургія Новини
ГЗК Метінвеста у 2022 році перерахували до бюджету 9,2 млрд грн

За минулий рік криворізькі підприємства, що входять у групу Метінвест, перерахували до державної скарбниці та міського бюджету майже 9,2 млрд гривень. Найбільше податків сплатили гірничо-збагачувальні комбінати: Північний, Південний, Центральний та Інгулецький, повідомляє пресслужба компанії.

Торік лише два місяці підприємства Метінвесту в Кривому Розі працювали за наміченими в мирний час планами та на повну потужність. З початком війни виникли проблеми з транспортуванням готової продукції гірничо-збагачувальних комбінатів, через це зменшувалося завантаження виробництв, частина з яких на певний час вимушена була піти у простій. У зв’язку з атаками на енергетичну інфраструктуру країни підприємствам доводилося підтримувати роботу в умовах суворого лімітування споживання електроенергії.

Та попри труднощі воєнного часу, криворізькі підприємства групи Метінвест залишилися міцною опорою України й виконали свої податкові зобов’язання. До трійки основних джерел наповнення бюджетів традиційно ввійшов податок з прибутку, який за рік склав 2,67 млрд гривень, єдиний соціальний внесок (1,31 млрд гривень) і податок з прибутків фізичних осіб (1, 12 млрд гривень).

Незважаючи на воєнний стан в Україні, криворізькі підприємства Групи збільшили рентну плату за користування надрами до 3,1 млрд гривень, а плату за землю – до 440,5 млн гривень.

Загалом група Метінвест з урахуванням асоційованих компаній та спільних підприємств у 2022 році перерахувала до бюджетів усіх рівнів 20,5 млрд грн податків і зборів, майже половина з яких – це податки криворізьких активів. Перераховані кошти підприємств, які є містоутворювальними у Кривому Розі, будуть спрямовані на виплату заробітної плати працівникам комунальних підприємств, ремонти об’єктів інфраструктури, забезпечення роботи лікувальних закладів та інші напрями, необхідні для повноцінного функціонування міста.

Новини

26 Квітня 2024

В лютому імпорт напівфабрикатів з України становив 100 тисяч тонн

США вперше за 40 років розпочнуть виробництво ядерних боєголовок

У Києві вже відновили 70% енергообладнання, пошкодженого російськими обстрілами

25 Квітня 2024

Модель економічного бронювання порушує основоположні принципи конституції – юрист

Тариф на світло треба поступово збільшити до ринкового – експерт

Сумихімпром після тривалої паузи відновив роботу

Україна може стати одним із найважливіших транспортних хабів Європи

НБУ погіршив прогноз зростання української економіки до 3%

Австралійська Mineral Resources збільшила видобуток літію

У НБУ очікують на уповільнення темпів інфляції

Нацбанк знизив облікову ставку до 13,5%

В Німеччині скорочується споживання сталі

SSAB очікує зниження цін на сталь у другому кварталі

Імпорт сталі до США у березні зріс на 1,5%

Нігинський кар’єр повторно виставили на аукціон за 26,32 млн грн

Україна продовжила антидемпінгові мита на імпорт арматури та катанки з рф

ВСІ НОВИНИ ⇢