Болгарія побудує термінал, який налагодить залізничний коридор з Грецією

Новини Транспорт
Болгарія побудує термінал, який налагодить  залізничний коридор з Грецією

Болгарська національна залізнична інфраструктурна компанія (NRIC) оголосила тендер на технічне проектування та будівництво терміналу в місті Русе. Вартість тендеру становить близько 27 млн євро, і новий термінал відіграватиме ключову роль у розвитку вантажного залізничного коридору з Грецією, повідомляє RailFreight.

Порт Русе – найбільший болгарський порт на Дунаї, який обслуговує як річкові, так і морські судна. Його східний термінал також має залізничне сполучення з основною болгарською залізничною мережею.

Проект є привабливим з погляду логістики, оскільки розташований поруч з Румунією та може стати вузлом перетину кордону, а також об’єднує три види транспорту: залізничний, морський та автомобільний. Будівництво нового інтермодального терміналу сприятиме не лише транскордонному залізничному сполученню між Болгарією та Румунією, а й стане частиною більшого проєкту.

Метою будівництва терміналу є створення спільного залізничного коридору між Грецією та Болгарією. Проєкт Sea2Sea передбачає будівництво залізничної лінії між грецьким портом Салоніки та болгарским Русе. Залізнична гілка проходитиме між портами Греції (Салоніки, Кавала та Олександруполіс) та Болгарії (чорноморські Бургас і Варна, а також Русе на Дунаї). Зараз Греція інвестує приблизно €3 млрд у будівництво необхідної залізничної інфраструктури, що веде до Болгарії.

ERGOSE, дочірня компанія грецького залізничного оператора Hellenic Railways, підкреслила логістичну цінність мегапроєкту Sea2Sea, який може залучити значну частину контейнерних вантажів, які традиційно йдуть транзитом через Босфор.

Болгарія також спрямовує інвестиції на захід країни в напрямку Сербії. Водночас, NRIC досягла угоди із Турецькою залізницею щодо подвоєння обсягів перевезення вантажів залізницею через кордон між країнами.

Новини

25 Квітня 2024

Модель економічного бронювання порушує основоположні принципи конституції – юрист

Тариф на світло треба поступово збільшити до ринкового – експерт

Сумихімпром після тривалої паузи відновив роботу

Україна може стати одним із найважливіших транспортних хабів Європи

НБУ погіршив прогноз зростання української економіки до 3%

Австралійська Mineral Resources збільшила видобуток літію

У НБУ очікують на уповільнення темпів інфляції

Нацбанк знизив облікову ставку до 13,5%

В Німеччині скорочується споживання сталі

SSAB очікує зниження цін на сталь у другому кварталі

Імпорт сталі до США у березні зріс на 1,5%

Нігинський кар’єр повторно виставили на аукціон за 26,32 млн грн

Україна продовжила антидемпінгові мита на імпорт арматури та катанки з рф

До порту Одеси прибув великий контейнеровоз з Китаю

Держава має прибрати перепони, які блокують інвестиції в розвиток зеленої енергетики – адвокат 

Centravis збільшив випуск труб на 14%

ВСІ НОВИНИ ⇢