Метінвест у 2022 році скоротив виплавку сталі на 69%

Металургія Новини
Метінвест у 2022 році скоротив виплавку сталі на 69%

Група Метінвест за підсумками 2022 року скоротила виплавку сталі на 69% порівняно з попереднім роком – до 2,918 млн тонн, повідомляє пресслужба компанії.

Виробництво чавуну знизилося на 72%, до 2,743 млн тонн, залізорудного концентрату – на 66%, до 10,712 млн тонн, коксу – на 64%, до 1,653 млн тонн, вугільного концентрату – на 11%, до 4,959 млн тонн.

У 2022 році виробництво товарних напівфабрикатів знизилося на 70% проти попереднього року – до 1,022 млн тонн – через суттєве зниження виробництва рідкого чавуну. Це частково було компенсовано консолідацією обсягів виробництва товарної заготовки на потужностях Каметсталі, ефект якої у 2022 році становив 234 тис. тонн.

У 2022 році виробництво готової продукції зменшилося на 62% проти попереднього року – до 2,777 млн тонн. Зокрема:
· виробництво плоского прокату знизилося на 4,247 млн тонн – до 1,731 млн тонн – через зупинку маріупольських комбінатів з кінця лютого 2022 року, а також через відсутність стабільних поставок слябів для італійських перекатних заводів в першій половині звітного року;
· виробництво довгого прокату знизилося на 71 тис. тонн – до 1,018 млн тонн – унаслідок зупинки виробництва на Азовсталі з кінця лютого 2022 року та зменшення виробництва на Promet Steel через неритмічні внутрішньогрупові поставки заготовки. Це, в свою чергу, було частково компенсовано консолідацією обсягів виробництва на потужностях Каметсталі;
· виробництво рейкової та трубної продукції знизилося на 38 та 100 тис. тонн – до 10 та 18 тис. тонн, відповідно, оскільки продукція виготовлялась на маріупольських комбінатах.

У 2022 році обсяги виробництва ГЗК суттєво скоротились через повномасштабні військові дії на території України. Це спричинило значне скорочення внутрішньогрупового споживання через зупинку маріупольських комбінатів з кінця лютого 2022 року та суттєве зниження локального попиту. Також на обсяги виробництва негативно вплинули експортні логістичні обмеження на тлі блокування портів Чорного моря.

Компанія підкреслює, що у зв’язку з початком широкомасштабної військової агресії Російської Федерації проти України з 24 лютого 2022 року Метінвест прийняв рішення призупинити виробничу діяльність низки своїх підприємств у Маріуполі, Авдіївці та Запоріжжі, в тому числі МК «Азовсталь» (Азовсталь), ММК ім. Ілліча (ММКІ), Авдіївського КХЗ та Запорізького КХЗ. Пізніше запорізькі підприємства групи відновили своє виробництво. У той же час активи підприємств групи в Маріуполі та Авдіївці постраждали внаслідок бойових дій, тоді як м. Маріуполь наразі є тимчасово окупованим.

Українські підприємства групи, окрім тих, які розташовані у Маріуполі та Авдіївці, продовжують працювати з різним рівнем завантаження, враховуючи фактори безпеки, наявність електропостачання,а також логістичні та економічні чинники.

Новини

19 Грудня 2023

Туреччина скорочує імпорт нержавіючої сталі

Держприкордонслужба повідомляє про рекордні черги вантажівок на кордонах

Нацбанк підрахував збитки експортерів від блокади кордону

З аеропорту Бориспіль вилетів пасажирський літак

Наступний рік для економіки України буде складнішим – Reuters

ЄС планує виявляти незаконну перевалку російської нафти

ЄС скоротив імпорт українських напівфабрикатів на 11,6%

Споживчі ціни в єврозоні у листопаді збільшилися на 2,4% 

Україна втратила понад 1 млрд євро внаслідок блокади кордону з Польщею

Болгарія заборонила експорт палива з російської нафти

Саудівська Аравія планує різке збільшення виробництва сталі

Новим коридором у Чорному морі пройшли вже понад 300 суден

Метінвест готовий виробляти більше військової продукції за умови державної підтримки

Уряд Великої Британії з 2027 року запровадить свій СВАМ

ЄБРР збільшив капітал на 4 млрд євро для підтримки України

ЄС у жовтні збільшив імпорт залізної руди з України на 9%

ВСІ НОВИНИ ⇢