УЗ знизила мінімальний поріг цін на зерновози на ряді напрямків

Економіка Новини
УЗ знизила мінімальний поріг цін на зерновози на ряді напрямків

АТ «Укрзалізниця» знижує мінімальний рівень вартості вагона-зерновоза на «голландських аукціонах» у системі «Прозорро.Продажі» за рядом напрямків. Про це йшлося під час наради із представниками зернового ринку 23 лютого, передає Rail.insider.

Компанія проводила «голландські аукціони» з надання права користування зерновозами філії «Центр транспортної логістики» 17-го, а також 20–22 лютого. На них пропонувалися лоти на перевезення в напрямку морських портів (100 вагоновідправок) та вагоновідправки у внутрішньому сполученні і через прикордонні переходи (50 вагонів).

Так, 17 лютого вдалося розіграти 90 пропонованих вагоновідправок у напрямку портів (середня вартість — 2795 грн/добу), а також усі зерновози у внутрішньому сполученні (середня вартість — 2384 грн/добу). У понеділок, 20 лютого, розіграли 100% вагоновідправок у внутрішньому сполученні. Вартість зерновоза скоротилася до 1933 грн. Натомість у напрямку портів реалізували 80 зерновозів, середня вартість — 2805 грн/добу.

Проте 21 і 22 лютого вдалося розіграти лише 20% відправок у рухомому складі, що мав прямувати до портів, та майже всі зерновози для перевезень країною. Ціна становила 2838 і 2795 грн/добу відповідно. У внутрішньому сполученні вартість зерновозів скоротилася до 2084 (21 лютого реалізували 100% вагоновідправок) та 1870 грн/добу (22 лютого продали 80%).

«Це свідчить про те, що ціна в напрямку портів 2800 грн/добу вже не ринкова», — пояснив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов.

Тож в УЗ вирішили знизити мінімальну ціну на аукціонах з розіграшу вагоновідправок у напрямку портів до 1806 грн/добу. Така ж мінімальна ціна буде поширюватися на перевезення у внутрішньому сполученні. «І будемо дивитися, чи готовий ринок купити вагони ЦТЛ за такою вартістю», — зауважив представник УЗ.

Торги за новим принципом стартують уже 24 лютого. Такі ж проведуть у період 27 лютого–3 березня. Пропонуватиметься по 200 зерновозів на добу для доставлення вантажів у напрямку портів, а також у внутрішньому сполученні та до прикордонних переходів.

«Динаміка на ринку використання вагонів-зерновозів така: йде зниження вартості використання вагона. Уже середня ціна по ринку це 2000–1800 грн/добу. І цей процес триває», — наголосив Валерій Ткачов під час наради.

Окрім того, незабаром УЗ планує виставити на торги відправки у піввагонах з вартістю 312 грн/добу.

Нагадаємо, що перевезення у зерновозах ЦТЛ на відстань до 300 км поки не користуються попитом.

Новини

25 Квітня 2024

Австралійська Mineral Resources збільшила видобуток літію

У НБУ очікують на уповільнення темпів інфляції

Нацбанк знизив облікову ставку до 13,5%

В Німеччині скорочується споживання сталі

SSAB очікує зниження цін на сталь у другому кварталі

Імпорт сталі до США у березні зріс на 1,5%

Нігинський кар’єр повторно виставили на аукціон за 26,32 млн грн

Україна продовжила антидемпінгові мита на імпорт арматури та катанки з рф

До порту Одеси прибув великий контейнеровоз з Китаю

Держава має прибрати перепони, які блокують інвестиції в розвиток зеленої енергетики – адвокат 

Centravis збільшив випуск труб на 14%

Єврокомісія хоче запровадити санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до рф

Інтерпайп пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

На півдні Україні окупанти пошкодили обладнання вітрової станції

BHP Group запропонувала купити Anglo American за 38,8 млрд дол

Бразилія запроваджує квоти на імпорт 11 видів сталевої продукції

ВСІ НОВИНИ ⇢