Для залучення інвестицій в економіку потрібні механізми страхування воєнних ризиків – Свириденко

Економіка Новини
Для залучення інвестицій в економіку потрібні механізми страхування воєнних ризиків – Свириденко

Україна прагне залучити приватні інвестиції в економіку ще до закінчення війни, а для цього необхідно запровадити комплексне страхування воєнних ризиків як для іноземних, так і вітчизняних підприємців

Про це йшлося під час зустрічі у Брюсселі першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки України Юлії Свириденко з генеральним директором Директорату Європейської комісії з питань політики сусідства та розширення Гертом Яном Купманом, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу відомства.

«Мінекономіки надає першочергову увагу страхуванню політичних ризиків для потенційних інвестицій в Україну, включно зі страхуванням воєнних ризиків. Адже це має залучити приватні інвестиції в українську економіку. Це складний процес, який вимагає участі всіх зацікавлених сторін, включаючи країни G7 та керівні органи ЄС», – зазначила Свириденко.

За її словами, Україна прагне залучити приватні інвестиції у свою економіку ще до закінчення війни. Для цього країні необхідно запровадити комплексне страхування воєнних ризиків як для іноземних, так і для вітчизняних підприємців. А також створити фонди рефінансування та перестрахування з пільговими зобов’язаннями щодо покриття ризиків страховиків для максимальної доступності страхових продуктів.

«Ми звернулися до донорів із проханням включити внески до цільових фондів для страхування воєнних ризиків до списку потенційних сфер використання технічної допомоги. Ми досягли прогресу з Багатосторонньою агенцією гарантій інвестицій MIGA, яка входить до Групи Світового банку. Вона надала орієнтовну пропозицію для пілотного проєкту страхування воєнно-політичних ризиків за рахунок власного статутного капіталу. Однак вони припинили обробку заявок через відсутність можливостей перестрахування», – обґрунтувала Свириденко.

Однак, зауважила перший віцепрем’єр, існує можливість для консолідації європейських зусиль щодо збільшення підтримки фінансування страхування військових ризиків в Україні. Це можна робити або через нові механізми, або через вже наявну інфраструктуру європейського інвестиційного банку (ЄІБ) чи Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), та залучати до фінансування Європейський фонд European Fund for Sustainable Development Plus.

Новини

25 Квітня 2024

Сумихімпром після тривалої паузи відновив роботу

Україна може стати одним із найважливіших транспортних хабів Європи

НБУ погіршив прогноз зростання української економіки до 3%

Австралійська Mineral Resources збільшила видобуток літію

У НБУ очікують на уповільнення темпів інфляції

Нацбанк знизив облікову ставку до 13,5%

В Німеччині скорочується споживання сталі

SSAB очікує зниження цін на сталь у другому кварталі

Імпорт сталі до США у березні зріс на 1,5%

Нігинський кар’єр повторно виставили на аукціон за 26,32 млн грн

Україна продовжила антидемпінгові мита на імпорт арматури та катанки з рф

До порту Одеси прибув великий контейнеровоз з Китаю

Держава має прибрати перепони, які блокують інвестиції в розвиток зеленої енергетики – адвокат 

Centravis збільшив випуск труб на 14%

Єврокомісія хоче запровадити санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до рф

Інтерпайп пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

ВСІ НОВИНИ ⇢