Anglo American має намір інвестувати у стартапи з скорочення викидів СО2

Металургія Новини
Anglo American має намір інвестувати у стартапи з скорочення викидів СО2

Гірничодобувна компанія Anglo American має намір інвестувати у стартапи, які розробляють технології для скорочення викидів вуглецю при виробництві сталі та зменшення вуглецевого сліду групи, йдеться у повідомленні компанії у вівторок.

Компанія Anglo разом з EIT Raw Materials, що фінансується ЄС, оголосила конкурс на пошук інноваційних малих компаній, які розробляють способи скорочення викидів парникових газів у світовому сталеливарному секторі, на частку якого припадає 8% усіх викидів CO2. EIT Raw Materials реалізує план Європейського Союзу щодо надання критично важливої сировини, необхідної для досягнення мети блоку з нульових викидів парникових газів до 2050 року.

Оскільки акціонери посилюють тиск на компанії, щоб вони менше забруднювали довкілля, Anglo на сьогоднішній день є найбільшою компанією, з якою EIT Raw Materials працювала над розробкою технологій, залучаючи підприємців, і очікується, що співпраця продовжуватиметься. “Проблеми настільки величезні та різноманітні, що багато гравців галузі більше не можуть із ними справлятися. З іншого боку, у нас справді є засоби для активізації нашої мережі”, – сказав Бернд Шефер, керуючий директор EIT Raw Materials.

Anglo виробляє залізну руду, сировину для виробництва сталі, і відповідно до стандартів обліку вуглецю компанія також несе відповідальність за непрямі викиди від матеріалів, які вона продає іншим. Компанія Anglo, яка видобула минулого року 59,3 млн тонн залізної руди, має намір до 2040 року вдвічі скоротити непрямі викиди.

EIT Raw Materials має портфель з близько 300 компаній, орієнтованих на ряд секторів, включаючи розвідку, переробку, та заміну. Група позиціонує себе як найбільша у світі інноваційна мережа у сировинному секторі, що налічує майже 1000 джерел, у тому числі 300 її власних членів та ще 600 партнерів Європейського альянсу сировинних матеріалів. До них належать університети, науково-дослідні інститути, а також компанії та організації, що працюють у різних секторах.

Новини

18 Квітня 2024

Українська енергосистема залучає аварійну допомогу трьох країн 

Держборг України у 2024 році може зрости до 94% – МВФ

Україна має затвердити стандарти з переробки будівельних відходів

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю продукції для оборони стандартам НАТО

ДМЗ виготовив шахтний скіп для рудника Суха Балка

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів

Сьогодні можуть обмежити електропостачання для промисловості в усіх областях

17 Квітня 2024

Rio Tinto за підсумками першого кварталу скоротила відвантаження залізної руди

Промвиробництво в ЄС скоротилося на 5,4%

Україна у лютому посіла друге місце за обсягами експорту катанки до США

Газопроводи між Німеччиною та Францією транспортуватимуть водень

Ferrexpo планує збудувати нову сонячну електростанцію

В Україні зросла частка імпортних будівельних матеріалів – дослідження

Споживання цементу в Україні минулого року збільшилося на 17% – Укрцемент

Виробництво сталі у Бразилії за підсумками березня зросло

Україна припинила експорт марганцевих руд

ВСІ НОВИНИ ⇢