ThyssenKrupp побудує найбільший у світі завод з декарбонізації

Металургія Новини
ThyssenKrupp побудує найбільший у світі завод з декарбонізації

Провідний німецький виробник сталі ThyssenKrupp Steel уклав контракт із технологічною компанією SMS group на будівництво заводу з виробництва заліза прямого відновлення (DRI), який може працювати з використанням водню. Про це йдеться на сайті компанії.

SMS group отримала замовлення на проєктування, поставку та будівництво водневої установки прямого відновлення заліза, двох іноваційних плавильних печей та допоміжних установок на майданчику ThyssenKrupp у Дуйсбурзі. Планується, що завод потужністю 2,5 млн т DRI на рік введеуть в експлуатацію наприкінці 2026 року.

“Це початок одного з найбільших у світі проєктів промислової декарбонізації, за допомогою якого в майбутньому можна буде уникнути 3,5 млн т викидів CO2 на рік”, – повідомили в компанії.

Обсяг замовлення для SMS group становить понад €1,8 млрд, що є найбільшим окремим замовленням в історії компанії. Крім того, знадобляться додаткові інженерні послуги, а також створення інфраструктури.

“Уклавши контракт, компанія перехдить до реалізації своєї трансформації. Він зауважив, що в партнерстві з SMS group компанії прагнуть довести, що інноваційна трансформація сталеливарної промисловості в Німеччині та Європі можлива.Таким чином ми створюємо основу для екологічних ринків сталі майбутнього”, – заявив Бернхард Осбург, гендиректора ThyssenKrupp Steel,

Загальний проєкт ще підлягає затвердженню та ухваленню остаточного рішення про грант з боку ЄС. Очікується, що це відбудеться найбілижчими місяцями. Земля Північний Рейн-Вестфалія та федеральний уряд Німеччини уже повідомили про фінансову підтримку проєкту.

Наразі на ThyssenKrupp Steel припадає 2,5% викидів CO2 в Німеччині. У рамках концепції трансформації tkH2Steel починається перехід від виробництва сталі з інтенсивними викидами вуглецю до використання технологій, що сприяють захисту клімату. Компанія планує до 2030 року скоротити викиди CO2 на 6 млн т. Перехід на кліматично нейтральне виробництво має бути завершений не пізніше 2045-го.

Новини

23 Квітня 2024

Виробництво чавуну у світі скоротилось майже на відсоток

Україна залишається на 23 місці у рейтингу світових виробників сталі

Бізнес скаржиться на проблеми з пошуком персоналу

Ferrexpo збільшила виробництво окатків у 3 рази 

Україна та Бразилія планують збільшити товарообіг

Україна підтвердила антидемпінгові мита зі сталевих кріплень з Китаю

Валютні обмеження блокують проекти з відбудови у приватному секторі 

Чилійський виробник сталі скасував рішення про закриття заводів після підвищення мита на китайську продукцію

Рада врегулює створення реєстру біопаливних установок

В енергосистемі дефіцит – потужність для промисловості буде обмежена

У березні Україна скоротила імпорт плоского прокату до 62,7 тисяч тонн

Велика Британія підготувала найбільший пакет допомоги для України

Німеччина закликає США поставити Україні хоча б одну систему Patriot

Промвиробництво в Польщі впало через зниження видобутку вугілля

ДТЕК потрібно 350 млн дол для ремонту зруйнованих ТЕС

Країни G7 допоможуть Україні відновити пошкоджену електрогенерацію

ВСІ НОВИНИ ⇢