Австралія збільшує експорт вугілля до Китаю

Металургія Новини ТЕК
Австралія збільшує експорт вугілля до Китаю

Експорт австралійського вугілля до Китаю зріс до понад 2 млн тонн у лютому, як свідчать початкові дані про доставку, оскільки впевненість австралійських експортерів у процесах імпорту Пекіна зростає, повідомляє Argus.

Згідно з офіційними даними Австралійського бюро статистики (ABS), Австралія експортувала до Китаю 140 тис тонн енергетичного вугілля без коксівного вугілля в січні, що збігається з 134 тис тонн вугілля, відвантаженими з порту Гладстон у Квінсленді того місяця, і з початковими даними про доставку. за січень.

Але торгівля зросла приблизно до 2,1 млн тонн у лютому, незважаючи на значні проблеми з поставками в Гладстоні, пов’язані зі сходом з рейок, і в порту Нового Південного Уельсу через відновлення запасів.

Відповідно до початкових даних про відвантаження, зібраних Argus, Ньюкасл, який в основному є портом енергетичного вугілля з пропускною спроможністю близько 10% напівм’якого коксівного вугілля, поставив близько 1,3 млн т лютневих поставок до Китаю. Решту постачають порти Квінсленда для коксування та енергетичного вугілля Аббот-Пойнт і вугільний термінал Далрімпл-Бей, причому одне судно Capesize виходить із порту Нового Південного Уельсу Порт-Кембла, що прямує до Нінбо, Китай.

Загальні поставки енергетичного вугілля в Австралії скоротилися до 14,77 млн тонн у січні з переглянутого 16,93 млн тонн у грудні та з 17,09 млн тонн у січні 2022 року, згідно з торговими даними ABS. Поставки залишалися низькими в лютому через менші поставки з ключового порту Ньюкасла.

Поставки австралійського енергетичного вугілля до Індії залишилися стабільними на рівні 1,99 млн тонн після зниження в 2022 році через високі експортні ціни на австралійське вугілля. У січні австралійське вугілля не експортувалося до Європи, порівняно з 595 тис тонн у грудні 2022 року. Через дефіцит енергоносіїв поставки до Європи зросли більш ніж удвічі до 3,79 млн тонн у 2022 р. з 1,65 млн т у 2021 р., а кількість країн-імпортерів зросла до семи з двох.

Згідно з даними ABS, середня експортна ціна Австралії на енергетичне вугілля для всіх марок разом склала 276,36 дол./тонну у січні, що нижче з 279,43 дол./тонну у грудні, але підвищилося з 156,63 дол./тонну у січні 2022 року. Ціни базувалися на січневому обмінному курсі ABS між австралійським доларом і становили 0,6949, що було вище 0,6752 у грудні та близько до середнього 0,695 за весь 2022 рік.

Новини

19 Квітня 2024

ДТЕК попереджає про можливі відключення світла у Києві

Відвантаження довгого прокату за кордон зросли на 13,4%

EDF постачатиме зелену енергію для французького заводу з виробництва DRI

Асоціація портів України звернулась до уряду щодо ситуації на Дунаї

Ворог пошкодив припортову інфраструктуру на Одещині

Сім країн у світі виробляють всю свою енергію з відновлюваних джерел

Pilbara Minerals відзначає збільшення цін на літій

Nippon Steel намагається розвіяти побоювання з приводу придбання US Steel

Каметсталь освоює виплавку заготовки підвищеної якості

Виробництво в будівельному секторі ЄС зросло на 1,8% 

США виділило $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Україна отримає від ЄІБ 560 млн євро на відновлення енергетики та житла

Китай у березні збільшив видобуток руди на 14,5% 

УЗ планує відремонтувати майже 1200 кілометрів колій

Зміна клімату призведе до значних економічних втрат у майже всіх країнах світу

Німецький виробник дронів відкриє завод в Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢