На європейському ринку не очікується збільшення попиту на алюміній

Металургія Новини
На європейському ринку не очікується збільшення попиту на алюміній

Європейський попит на алюміній залишиться приглушеним у 2023 році після скорочення потужностей приблизно на 1 млн тонн/рік, що сталося в результаті різкого зростання цін на енергоносії та самосанкціонування споживачами російського металу, пише Argus.

Хоча деякі аналітики зараз кажуть, що попит навряд чи повернеться до другої половини року, ринки будуть вразливими, коли це станеться, тому що навіть невелике зростання попиту може виявити дефіцит ланцюга постачання та призвести до швидкого зростання цін і премій.

Стає все більш очевидним, що відкладений попит набагато менший, ніж очікували деякі учасники ринку через зростання замовлень у першому кварталі. Будівельні ринки залишаються пригніченими через війну в Україні та високі відсоткові ставки, тоді як більш широкий будівельний ринок також повертається до довгострокових середніх значень після сплеску минулого року.

Виробництво автомобілів у Європі продовжує падати, незважаючи на зростання виробництва електромобілів, і навіть ринки упаковки запинаються. Незважаючи на те, що мало хто назвав би ринкові умови сильними, вони могли б прокласти шлях до змін у пропозиції, які, як можна було очікувати, матимуть набагато більший вплив у середовищі високого попиту.

Вторгнення Росії в Україну призвело до широкомасштабних санкцій, але донедавна жодна з них не стосувалась російського алюмінію. Це змінилося трохи більше тижня тому, коли США відзначили річницю вторгнення новим пакетом санкцій, торговими тарифами та експортним контролем, включаючи підвищення мит на алюміній, виплавлений або відлитий у Росії.

На американських складах LME немає російського алюмінію, так само як немає угод, які передають російський метал американським покупцям — ринок самосанкціонувався задовго до будь-яких конкретних дій уряду чи промисловості. Це також значною мірою сталося в Європі, де цього року на континент потрапило небагато російського металу, і лише треті сторони продавали його на складах LME.

Це стало можливим через низький попит, що дозволило промисловості відмовитися від значного джерела матеріалу, не замінюючи його повністю та не відчуваючи різких коливань цін у результаті.

“Перебудова поставок відбувається в дуже вдалий час, — сказав один аналітик. — Попит низький, і ви не бачите, щоб російський метал зараз впливав. Європа може обійтися без російського металу, не побачивши значного зростання цін”.

Новини

24 Квітня 2024

Байден підписав закон про надання Україні 61 млрд дол підтримки

Україна отримала черговий транш допомоги від ЄС на 1,5 млрд євро

Anglo American зберігає видобуток залізної руди на стабільному рівні

Постачання критично важливих акумуляторних металів задовольняє сьогоднішній попит

Заводи Ostchem виготовили 520 тис тонн мінеральних добрив у I кварталі

Енергетики продовжуватимуть вечірне обмеження постачань для промисловості

Інтерпайп пропонує скоригувати систему бронювання працівників

Канада збільшує видобуток залізної руди

Мініекономіки планує пришвидшити підписання промислового безвізу з ЄС

Канада дозволила компанії Airbus використовувати російський титан

Безпілотники атакували меткомбінат у Ліпецьку, якій постачає сталь для російської оборонки

Рада планує надати переваги працюючому “у білу” бізнесу

В енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії

Пакистан у березні суттєво збільшив імпорт металобрухту

Сенат США схвалив пакет допомоги Україні на 61 млрд дол

Через недосконалість санкцій російські металурги стали багатшими на $50 млрд

ВСІ НОВИНИ ⇢