Eurofer підтримує підсилення санкцій проти російської метпродукції

Металургія Новини
Eurofer підтримує підсилення санкцій проти російської метпродукції

Асоціація європейських виробників сталі (EUROFER) підтримує посилення санкцій проти експорту до ЄС російської металургійної продукції та залізорудної сировини. Про це заявив гендиректор організації Аксель Еггерт на панельній дискусії, яка відбулась у Мілані, щодо майбутнього України та внеску Італії у відбудову країни, повідомляє Metinvest.Media.

«Я обговорював санкції проти експорту російської сталі та сировини до ЄС з українським бізнесом і з «Метінвестом». Мова йде про 40 сировинних матеріалів, що надходять з росії та України до металургійної промисловості ЄС. Ми маємо допомогти», – підкреслив Аксель Еггерт.

Гендиректор EUROFER зауважив, що санкції, які спочатку стосувалися експорту понад 5 млн т російської металопродукції, а потім – напівфабрикатів та залізорудної сировини, впливають і на роботу компаній-членів асоціації. У цих умовах підприємствам потрібно знайти альтернативні ресурси для виробництва. Проте Аксель Еггерт вважає, що це завдання потрібно виконати, аби перекрити грошові потоки до РФ і допомогти закінченню війни в Україні.

Лючія Морселлі, гендиректор Acciaierie d’Italia (ADI) в Таранто, спільного підприємства ArcelorMittal та Invitalia, зауважила, що через повномасштабне вторгнення РФ Європа втратила близько 20 млн т сталі з України. Українську продукцію в ЄС замінила азійська, зокрема, імпорт з Індії, Кореї та Японії. Ембарго на російську сировину створило проблеми для італійської промисловості. «Метінвест» знаходив сировину для меткомбінату в Таранто, коли була її нестача. ADI, своєю чергою, постачає сляби на європейські заводи групи.

«Думаю, що це було великою шкодою для Європи – відкриття ринку для сталі з азійських країн, які мають іншу структуру витрат, інший екологічний підхід та вартість робочої сили, особливо вартість енергоносіїв. Тож для Європи це стало справжнім потрясінням», – зазначила Лючія Морселлі.

Новини

25 Квітня 2024

BHP хоче купити Anglo American за майже $39 млрд

SSAB очікує зниження цін на сталь у другому кварталі

Імпорт сталі до США у березні зріс на 1,5%

Нігинський кар’єр повторно виставили на аукціон за 26,32 млн грн

Україна продовжила антидемпінгові мита на імпорт арматури та катанки з рф

До порту Одеси прибув великий контейнеровоз з Китаю

Держава має прибрати перепони, які блокують інвестиції в розвиток зеленої енергетики – адвокат 

Centravis збільшив випуск труб на 14%

Єврокомісія хоче запровадити санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до рф

Інтерпайп пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

На півдні Україні окупанти пошкодили обладнання вітрової станції

BHP Group запропонувала купити Anglo American за 38,8 млрд дол

Бразилія запроваджує квоти на імпорт 11 видів сталевої продукції

Україна отримає €380 млн на підтримку відновлюваної енергетики

Данія може інвестувати у портову інфраструктуру України

Три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢