Кубраков назвав пріоритетні напрями відновлення України

Економіка Новини
Кубраков назвав пріоритетні напрями відновлення України

Світовий банк презентував оновлений звіт “Швидка оцінка шкоди та потреб в Україні” (Ukraine Rapid Damage and Needs Assessment – RDNA2), в якому досліджено завдану шкоду, збитки та потреби відновлення України, спричинені повномасштабним вторгненням росії. Відповідно до звіту, пряма шкода за підсумками першого року війни становить 135 млрд доларів, а завдані збитки – близько 290 млрд доларів. Про це Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

“Потреба у відновленні загалом становить 411 млрд доларів. У пріоритеті – відбудова критичної інфраструктури, житла та важливих соціальних і транспортних об’єктів. Тут ми потребуємо підтримки міжнародних партнерів, як фінансової, так і матеріально-технічної. Також ми формуємо цифрову екосистему, яка забезпечить повну прозорість та відкритість усіх процесів, пов’язаних з відбудовою. Зокрема, йдеться про створення Електронної системи управління відбудовою, яка дозволить відстежувати кожен етап реалізації проєктів відновлення”, – зазначив віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Найбільша пряма шкода була завдана в наступних сферах: транспорт – 35,7 млрд доларів; торгівля та промисловість – 10,9 млрд доларів; енергетика та видобувна галузь – 10,6 млрд доларів;  житло – 50,4 млрд доларів; сільське господарство – 8,7 млрд доларів.

Найбільше коштів на відновлення потребують транспортна сфера (понад 22% загальної потреби відновлення), житлова (майже 17%) та енергетика (понад 11%). 

Дослідження шкоди та потреб відновлення наразі не включає дані з тимчасово окупованих територій. Після їх звільнення там буде додатково збиратися інформація.

Звіт було створено у співпраці банку з Урядом України, зокрема Міністерством відновлення, European Commission та United Nations (ООН).

Новини

20 Грудня 2023

Видобуток залізної руди в Китаї зріс на 7,1%

Україна залучила грант 150 млн євро від ЄС

ЄС та США домовилися призупинити торговельну війну до березня 2025 року

Українські металурги не встигають підготуватись до СВАМ через війну

Метінвест планує побудувати прокатний завод в Італії

У грудні Україна виробила понад 50 тисяч FPV-дронів

Українська економіка у листопаді зросла на 4%

У ремонт вийшли одразу чотири блоки ТЕС та одна ТЕЦ 

Стабільні тарифи держмонополій пришвидшать темпи відновлення промисловості – Біленький

Попит на нержавіючу сталь в США залишиться практично незмінним

Укрнафта збільшує видобуток нафти

Частка продукції ГМК в структурі перевезень УДП у 2024 році може зрости більш ніж вдвічі

Євросоюз знайшов альтернативи російському газу 

Німеччина купуватиме норвезький газ 15 років

В напрямку портів Великої Одеси суттєво збільшилась кількість вагонів

Німеччина у листопаді скоротила виробництво сталі на 2,4% 

ВСІ НОВИНИ ⇢