Металурги намагаються встановити дармові ціни на брухт – Климович

Металургія Новини Точка зору
Металурги намагаються встановити дармові ціни на брухт – Климович

Українські металурги намагаються встановити “дармові ціни” на металобрухт. Таку думку висловив генеральний директор КВВ Груп Микола Климович, пише Delo.ua.

На його думку українські металурги чинять спротив потенційному збільшенню експорту того, що самі не здатні переробити. Він підкреслив, що наразі українські заготівельні компанії фізично можуть експортувати лише 25 тис. тонн на місяць, що складає менше третини від існуючого надлишку сировини. “Тому часто повторюваний на шпальтах власних медіа аргумент, мовляв, “дії заготівельників зупинять металургійну галузь” виглядає недолуго”, – переконаний він.

“На наш погляд, головна причина “експортного спротиву” з боку металургів – це прагнення понад усе не втратити надприбуток за рахунок майже “дармової” сировини. Фактично на ринку створена монопольна система, в якій лише вони можуть встановлювати ціни, диктувати свої умови, а якщо ти раптом з чимось не згоден, то мусиш піти геть з ринку”, – заявляє М.Климович.

Він переконаний, що якщо українським заготівельникам відкрити Європу, то металургам вочевидь доведеться підлаштовувати свої бізнес-процеси під європейську цінову кон’юнктуру: “Звісно, митний “налигач” у 180  €/т, періодичний “вереск” про зупинку металургійної галузі та інформаційні “патьоки” металургів спрямовані лише на одне –  встановлення “дармових” цін. Ніхто навіть не розглядає можливість взаємовигідної співпраці на засадах партнерства. Скидається на те, що металургам легше вбити заготівельну галузь, ніж платити справедливу ціну за сировину”.

“На думку переважної більшості представників брухтозаготівельних компаній, наявна проблема цілком штучна і не витримує жодної критики. Хіба нам потрібно доводити свою “невинуватість” в тому, що намагаємося розвивати власний бізнес, а не забезпечувати надмірні прибутки металургійній галузі? Але допоки ця проблема не вирішена, наше прагнення стати повноправним членом ЄС залишається лише красивим, але, на жаль, плакатним гаслом”, – переконаний М.Климович.

Новини

21 Грудня 2023

Протягом січня-листопада італійські металурги знизили випуск сталі на 3%

Німеччина поповнила український Фонд енергетичної підтримки на 88 млн євро

УЗ розмірковує над оптимальною ціною, щоб перевозити вантажівки залізницею

Україна отримала від Японії 950 млн дол на відновлення та соцзахист

США посилять контроль за дотриманням стелі цін на експорт російської нафти

Питання авіасполучення зрушить з мертвої точки у 2024 році – Данілов

СОТ винесла рішення проти Туреччини у суперечці про мита на метали зі США

Україна у листопаді скоротила імпорт довгого прокату на 45% 

20 Грудня 2023

Видобуток залізної руди в Китаї зріс на 7,1%

Україна залучила грант 150 млн євро від ЄС

ЄС та США домовилися призупинити торговельну війну до березня 2025 року

Українські металурги не встигають підготуватись до СВАМ через війну

Метінвест планує побудувати прокатний завод в Італії

У грудні Україна виробила понад 50 тисяч FPV-дронів

Українська економіка у листопаді зросла на 4%

У ремонт вийшли одразу чотири блоки ТЕС та одна ТЕЦ 

ВСІ НОВИНИ ⇢