Запоріжсталь значно збільшив час доставки вантажів споживачам через блокування портів та проблеми з логістикою

Металургія Новини Теми дня
Запоріжсталь значно збільшив час доставки вантажів споживачам через блокування портів та проблеми з логістикою

Запорізький металургійний комбінат “Запоріжсталь” через повномасштабне вторгнення РФ в Україну значно збільшив час доставки вантажів споживачам через блокування портів та проблеми з логістикою, що позначається на замовленнях.

Як повідомив генеральний директор “Запоріжсталі” Роман Слободянюк, якого цитує агентство Associated Press, до війни комбінат міг доставити свою продукцію покупцям за місяць чи два, наразі це може тривати три місяці і більше.

“Не кожен клієнт готовий до таких ризиків. Тому ми змушені були скоротити географію наших клієнтів”, – зазначає топменеджер.

За його словами, раніше “Запоріжсталь” працювала із замовниками майже у 60 країнах, зараз їх стало вдвічі менше. Війна вплинула на здатність комбінату виконувати замовлення для багатьох африканських країн та більшості країн Близького Сходу.

У свою чергу Дмитро Горюнов із Центру економічної стратегії України констатує, що до війни приблизно 90% металопродукції експортували морем, бо це було набагато дешевше.

Наразі комбінат орієнтується на найближчі європейські країни та на ринок США, куди можна доставляти продукцію через польські морські порти.

За даними галузевої асоціації “Укрметалургпром” та Oxford Economics, в Україні зруйновано близько третини потужностей металургійної промисловості, а виробництво скоротилося приблизно на 65%.

Агентство також констатує, що “Метінвест” намагається відновитись після втрати двох великих підприємств у Маріуполі. Воно цитує генерального директора “Метінвесту” Юрія Риженкова, який зазначає, що відновлення ланцюгів постачання, насамперед розблокування чорноморських портів, оживить компанію.

“Українцям властива така риса: що б з нами не відбувалося, ми продовжуємо працювати, винаходимо нові способи роботи, щоб бути ефективними в будь-якій ситуації”, – сказав гендиректор, додавши, що єдиний спосіб гарантувати безпеку та розвиток “Метінвесту” – це звільнення всіх захоплених Росією територій, включно з Кримом. Саме тому компанія спрямовує ресурси на підтримку українських сил оборони.

“Перемога України гарантує бізнесу можливість розвиватися”, – наголосив Риженков.

Агентство уточнює, що “Запоріжсталь” класифікується як спільне підприємство, а не як дочірня компанія “Метінвеста”, яка має непряму ефективну частку у розмірі 49,997% у статутному капіталі “Запоріжсталі”.

Новини

19 Квітня 2024

ДТЕК попереджає про можливі відключення світла у Києві

Відвантаження довгого прокату за кордон зросли на 13,4%

EDF постачатиме зелену енергію для французького заводу з виробництва DRI

Асоціація портів України звернулась до уряду щодо ситуації на Дунаї

Ворог пошкодив припортову інфраструктуру на Одещині

Сім країн у світі виробляють всю свою енергію з відновлюваних джерел

Pilbara Minerals відзначає збільшення цін на літій

Nippon Steel намагається розвіяти побоювання з приводу придбання US Steel

Каметсталь освоює виплавку заготовки підвищеної якості

Виробництво в будівельному секторі ЄС зросло на 1,8% 

США виділило $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Україна отримає від ЄІБ 560 млн євро на відновлення енергетики та житла

Китай у березні збільшив видобуток руди на 14,5% 

УЗ планує відремонтувати майже 1200 кілометрів колій

Зміна клімату призведе до значних економічних втрат у майже всіх країнах світу

Німецький виробник дронів відкриє завод в Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢