Сентравіс знизив експорт на третину

Економіка Металургія Новини
Сентравіс знизив експорт на третину

ПрАТ “Сентравіс Продакшн Юкрейн” (Centravis Production Ukraine), що входить до холдингу Centravis Ltd., 2022 року експортувало 11,6 тис. тонн безшовних нержавіючих труб до 46 країн світу, знизивши постачання в натуральному вираженні на 33% порівняно з попереднім роком.

Згідно з пресрелізом компанії, дохід від реалізації продукції торік становив EUR125,8 млн, скоротившись із 2021 роком на 9%.

Водночас пояснюється, що зниження постачань зумовлене початком широкомасштабної війни та всіма наслідками, спричиненими веденням бойових дій на території України. Зокрема, необхідністю перебудови логістики, дефіцитом електроенергії, обстрілами тощо.

Водночас “Сентравіс” зберіг високий обсяг виробництва на своїх основних виробничих потужностях і входить до топ-10 найбільших світових виробників безшовних нержавіючих труб, констатується в прес-релізі.

Також наголошується, що згідно з рейтингом видання Forbes, компанія “Сентравіс” (Нікополь Дніпропетровської обл.) увійшла до числа 50 найбільших експортерів 2022 року – компаній, які, на думку редакції журналу, “дали можливість вистояти українській економіці”.

“Минулого року ми поставили труби в 46 країн світу. Кожна поставка – окрема історія, адже після початку жорстокої російської агресії потрібно було переконати партнерів, що наша команда здатна виконати всі свої зобов’язання. Ми адаптувалися, стали більш стійкими і продовжуємо розвивати компанію, нарощувати експорт і підтримувати українську економіку”, – сказав генеральний директор “Сентравіса” Юрій Атанасов, якого цитує прес-служба.

При цьому уточнюється, що найбільше безшовних нержавіючих труб “Сентравіс” поставив до Німеччини, Італії та США. Найбільшим попитом користувалися труби загального призначення – 37% від загального обсягу експорту, труби для механічної обробки – 25%, а також труби для інструментального та автомобільного сегментів – 24%.

Як повідомлялося, у лютому поточного року компанія відкрила нове виробництво в Ужгороді, яке спеціалізується на інструментальних трубах для провідних світових автомобільних брендів (Volkswagen, Audi, BMW, Chevrolet). Загальна сума інвестицій склала понад 2,7 млн євро. На новому заводі працюють близько 100 працівників, але вже цього року планується його розширення та будівництво другої черги.

“Сентравіс” заснований 2000 року, входить до десятки найбільших виробників безшовних нержавіючих труб у світі. Його основні виробничі потужності розташовані в Нікополі (Дніпропетровська обл.). У 2022 році компанія реалізувала низку масштабних замовлень для таких світових компаній, як Benteler Automotive, LINSTER Edelstahlhandel, Rohr Mertel, Buhlmann Group, Webco, MRC. На підприємстві працює понад 1400 осіб.

Холдинг Centravis Ltd. створено на базі ЗАТ “Нікопольський завод нержавіючих труб”, сервісних і торгових компаній ТОВ “Виробничо-комерційне підприємство “ЮВІС”. Його акціонерами є члени сім’ї Атанасових.

У власності Centravis Ltd. перебуває 100% акцій ПрАТ “Сентравіс Продакшн Юкрейн”.

Новини

25 Квітня 2024

На півдні Україні окупанти пошкодили обладнання вітрової станції

BHP Group запропонувала купити Anglo American за 38,8 млрд дол

Бразилія запроваджує квоти на імпорт 11 видів сталевої продукції

Україна отримає €380 млн на підтримку відновлюваної енергетики

Данія може інвестувати у портову інфраструктуру України

Три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів

24 Квітня 2024

Байден підписав закон про надання Україні 61 млрд дол підтримки

Україна отримала черговий транш допомоги від ЄС на 1,5 млрд євро

Anglo American зберігає видобуток залізної руди на стабільному рівні

Постачання критично важливих акумуляторних металів задовольняє сьогоднішній попит

Заводи Ostchem виготовили 520 тис тонн мінеральних добрив у I кварталі

Енергетики продовжуватимуть вечірне обмеження постачань для промисловості

Інтерпайп пропонує скоригувати систему бронювання працівників

Канада збільшує видобуток залізної руди

Мініекономіки планує пришвидшити підписання промислового безвізу з ЄС

Канада дозволила компанії Airbus використовувати російський титан

ВСІ НОВИНИ ⇢