Український ВПК інтегрується до глобальних ланцюжків виробництва зброї

Економіка Машинобудівництво Металургія Новини Транспорт
Український ВПК інтегрується до глобальних ланцюжків виробництва зброї

«Укроборонпром» під час повномасштабної війни, розв’язаної Росією, активізував роботу з інтеграції українського ОПК у глобальний ланцюжок виробництва зброї та військової техніки країн-членів НАТО і вже реалізує низку проєктів разом із компаніями країн-членів НАТО. Про це повідомив гендиректор компанії Юрій Гусєв, передає «Інтерфакс-Україна».

«За час війни ми підписали 33 міжнародні договори з компаніями з 14 країн, що підтримують нас», – сказав він.

Гендиректор зазначив, що для того щоб український ОПК виробляв більше якісної високотехнологічної техніки та озброєння, необхідний трансфер технологій, і щоб відповідати очікуванням партнерів держконцерн наразі здійснює трансформацію в АТ «Українська оборонна промисловість».

Як приклад він навів вимоги американських компаній для створення спільних підприємств, Гусєв пояснив, що на відміну від концерну АТ «із відповідним корпоративним управлінням, комплаєнсом, антикорупційною політикою» може бути таким партнером.

«Наша мета – це залучення інвестицій, технологій та інтеграція українського ОПК у глобальний ланцюжок виробництва зброї та військової техніки країн-членів НАТО – насамперед, звісно, США, Великої Британії, Франції, Німеччини. З низкою країн ми підписали договори та договори про спільну діяльність. Кілька проєктів уже реалізуємо разом із компаніями країн-членів НАТО», – наголосив гендиректор «Укроборонпрому».

За його словами, спільні виробничі проєкти за межами України пов’язані з тим, що на території НАТО безпечно виробляти зброю, а заводи в Україні перебувають під постійним прицілом.

«Ми працюємо над тим, щоб заводи перебували в безпечних місцях і відповідно поглиблювали кооперацію з міжнародними компаніями», – констатував Гусєв.

Він уточнив, що наразі здійснюється низка партнерських проєктів зі спільного виробництва, зокрема боєприпасів, ідеться про країни-члени НАТО. Зокрема «Укроборонпром» із відповідним агентством Міністерства оборони Чехії уклав угоду про спільний кластер.

«На найвищому рівні між нашим президентом і прем’єр-міністром Чехії обговорено питання консолідації зусиль щодо нарощування виробництва зброї, боєприпасів, ремонту техніки», – зазначив Гусєв.

«Але також вітаємо готовність окремих відомих європейських компаній говорити про те, що в майбутньому будуть побудовані заводи саме в Україні з урахуванням усіх заходів безпеки», – додав голова «Укроборонпрому».

Новини

24 Квітня 2024

Заводи Ostchem виготовили 520 тис тонн мінеральних добрив у I кварталі

Енергетики продовжуватимуть вечірне обмеження постачань для промисловості

Інтерпайп пропонує скоригувати систему бронювання працівників

Канада збільшує видобуток залізної руди

Мініекономіки планує пришвидшити підписання промислового безвізу з ЄС

Канада дозволила компанії Airbus використовувати російський титан

Безпілотники атакували меткомбінат у Ліпецьку, якій постачає сталь для російської оборонки

Рада планує надати переваги працюючому “у білу” бізнесу

В енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії

Пакистан у березні суттєво збільшив імпорт металобрухту

Сенат США схвалив пакет допомоги Україні на 61 млрд дол

Через недосконалість санкцій російські металурги стали багатшими на $50 млрд

Постачальник китайсьих труб Vorex зриває програму буріння Укргазвидобування

Для відновлення енергосистеми треба запровадити графік підвищення тарифів на електрику – експерт

У березні Україна імпортувала 8,44 тис тонн довгого прокату

Фонд підтримки енергетики України зібрав 410 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢