Ринок праці у березні продемонстрував позитивну динаміку

Економіка Новини
Ринок праці у березні продемонстрував позитивну динаміку

Ринок праці продовжує демонструвати позитивну динаміку зростання: кількість вакансій у березні зросла на 14% до лютого та досягла майже 75,6 тис.

Такими є основні результати представленого в четвер регулярного дослідження ринку праці від Work.ua, пише “Інтерфакс-Україна“.

“Стрімко зросла кількість вакансій у категорії готельно-ресторанний бізнес та туризм. Робота та кандидати повертаються у прифронтові області”, – наголошується у дослідженні.

Згідно з ним, кількість вакансій щодо довоєнного рівня 2022 року становить майже 75%, якщо порівняти з показниками 2021 року – 91%.

Зазначається, що до п’ятірки лідерів за кількістю вакансій увійшли Київська область – майже 22,8 тис. (+14% до лютого), Львівська – 7,52 тис. (+9%), Дніпропетровська – 7,2 тис. (+12%), Одеська – 5,46 тис. (+22%) та Івано-Франківська – 2,43 тис. (+21%) області.

Зазначається, що з приходом весни рекордсменом із приросту пропозицій роботи, згідно з даними системи управління наймом (СУН) від Work.ua, стала категорія “Готельно-ресторанний бізнес, туризм” – 7,22 тис. вакансій, що на 29% більше, ніж місяцем раніше. Найпопулярніша посада в цій категорії – бармен: 1,37 тис. пропозицій роботи, що на 40% більше за лютневі пропозиції. А найбільшу динаміку показали вакансії кухаря на мангал – 95 пропозицій, що на 94% більше за лютневі показники.

Водночас, за даними Work.ua, загалом приплив претендентів на ринок ще зростає: у березні кандидатів стало на 7% більше, ніж у лютому. Серед них найбільше продавців-консультантів, менеджерів із продажу, адміністраторів, водіїв, офіс-менеджерів, бухгалтерів, барменів, офіціантів, менеджерів із роботи з клієнтами, касирів.

Трійка посад із найбільшим приростом претендентів: дієтолог – +327% (64 кандидати), екскаваторник – +115% (58) та Net-програміст – +102% (105).

Розповідаючи про зарплати, фахівці Work.ua відзначають невеликий приріст у 500 грн в Одеській та Львівській областях – відповідно до 15,5 тис. грн та 16 тис. грн.

Загалом у перший місяць весни середня зарплата в Україні становила 16 тис. грн.

За даними ресурсу, за галузями найбільше зросли зарплати у страхуванні – на 9%, медицині та фармацевтиці – на 4%, діловодстві, готельно-туристичному бізнесі, охороні та безпеці – на 3%.

Перелік найбільш оплачуваних вакансій на керівних посадах очолили медіабайєр – 52,5 тис. грн, водій-міжнародник – 40 тис. грн, бізнес-аналітик – 32,5 тис. грн та арматурник, рихтувальник, ріелтор – 30 тис. грн.

Як і раніше, найнижчі зарплати пропонують прибиральникам – 8 тис. грн, посудомийникам – 9 тис. грн та санітарам – 9 тис. грн, у яких у березні відбулося зростання на 500 грн до лютого.

Новини

17 Травня 2024

Після підвищення температури вдасться припинити відключення

Сентравіс поставить 50 тонн пічних труб на американський ринок

Австрія створила фонд на 500 млн євро для підтримки експорту в Україну 

16 Травня 2024

Thyssenkrupp скоротила квартальний збиток майже утричі

Суха Балка оновлює обладнання шахти Ювілейна

Туреччина відправляє до ЄС російську нафту, видаючи її за свою

Порт Констанца отримає інвестиції у розмірі 130 млн євро

Thyssenkrupp повідомила про збитки

Байден збільшив мито на китайські сонячні панелі

В Україні ввечері знову обмежать електроенергію для промислових споживачів

Окупанти обстріляли одну з шахт у Донецькій області

Концерн Rheinmetall побудує в Україні підприємство з виробництва ППО 

Відключення електроенергії триватимуть до вересня і точно будуть зимою

Наступні два роки українці житимуть з дефіцитом електроенергії

У світі продовжує зростати попит на викопне паливо

Відвантаження плоского прокату за кордон зросло на 87,6%

ВСІ НОВИНИ ⇢