Ахметов ініціює арбітраж проти Росії за захоплені активи

Металургія Новини Теми дня
Ахметов ініціює арбітраж проти Росії за захоплені активи

Український бізнесмен Рінат Ахметов як інвестор зажадає від Росії компенсації всіх збитків, заподіяних йому внаслідок втручання в діяльність або експропріації активів та інвестицій так званими ДНР і ЛНР під керівництвом або контролем Росії в 2014-2017 роках, повідомляється на сайті SCM у вівторок.

До таких активів входять десятки підприємств видобувного, металургійного, енергетичного секторів, нерухомість, зокрема “Єнакіївський металургійний завод”, “ДТЕК Ровенькиантрацит”, “ДТЕК Свердловантрацит”, навчально-тренувальна база “Кірша” і “Донбас Арена”, у будівництво якої було інвестовано більше ніж $400 млн. Гроші, які відшкодує агресор, у майбутньому буде спрямовано на відбудову України.

“24 лютого 2022 року розпочалося широкомасштабне вторгнення російської армії в Україну. Але для мене, як і для багатьох українців, війна розпочалася у 2014 році. Саме тоді Росія вторглася на територію нашої країни, почала захоплювати найважливіші для нашої економіки підприємства та руйнувати нашу інфраструктуру. Моя позиція незмінна: ми добиватимемося справедливості всіма законними методами у всіх можливих інстанціях. Росія має понести покарання за свої злочини проти України та українців, відлік яких ведеться з 2014 року. Тому я подаю позов на повне відшкодування країною-агресором усіх заподіяних нам із 2014 року збитків на незаконно окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Справедливість має бути відновлена, і агресор має понести і фінансове, і кримінальне покарання. Відшкодовані кошти я вкладатиму у відновлення та будівництво нових підприємств, створення робочих місць та зростання економіки України. Ми обов’язково відновимо нашу країну, у тому числі й наш український Донбас, а “Донбас Арена” знову стане місцем щасливих зустрічей та яскравих емоцій”, – коментує судову ініціативу Рінат Ахметов.

У 2018 році вже було подано позов до арбітражного суду в Гаазі щодо енергетичних активів “ДТЕК” в анексованому Криму, а у 2022 році – до ЄСПЛ з переліком активів, знищених або захоплених після повномасштабного вторгнення Росії. Юридичні служби SCM і всіх бізнесів Ріната Ахметова докладають максимальних зусиль для повного і вичерпного правового переслідування Росії, шукають необхідні інструменти та опції в міжнародній процесуальній практиці, повідомляє компанія.

Новини

21 Грудня 2023

СОТ винесла рішення проти Туреччини у суперечці про мита на метали зі США

Україна у листопаді скоротила імпорт довгого прокату на 45% 

20 Грудня 2023

Видобуток залізної руди в Китаї зріс на 7,1%

Україна залучила грант 150 млн євро від ЄС

ЄС та США домовилися призупинити торговельну війну до березня 2025 року

Українські металурги не встигають підготуватись до СВАМ через війну

Метінвест планує побудувати прокатний завод в Італії

У грудні Україна виробила понад 50 тисяч FPV-дронів

Українська економіка у листопаді зросла на 4%

У ремонт вийшли одразу чотири блоки ТЕС та одна ТЕЦ 

Стабільні тарифи держмонополій пришвидшать темпи відновлення промисловості – Біленький

Попит на нержавіючу сталь в США залишиться практично незмінним

Укрнафта збільшує видобуток нафти

Частка продукції ГМК в структурі перевезень УДП у 2024 році може зрости більш ніж вдвічі

Євросоюз знайшов альтернативи російському газу 

Німеччина купуватиме норвезький газ 15 років

ВСІ НОВИНИ ⇢