Метінвест об’єднує ЗЛМЗ та КРМЗ в єдине підприємство

Металургія Новини
Метінвест об’єднує ЗЛМЗ та КРМЗ в єдине підприємство

Група Метінвест розпочала процес об’єднання Запорізького ливарно-механічного заводу і Криворізького ремонтно-механічного заводу в єдине підприємство – ЗЛМЗ – з філіями у Запоріжжі, Кривому Розі та Кам’янському. Про це повідомляє пресс-служба компанії.

Мета інтеграції підприємств – підвищення операційної ефективності ремонтних підрозділів групи Метінвест та збереження виробництва в умовах повномасштабної війни. Очолюватиме новоутворене підприємство діючий виконуючий обов’язки генерального директора Запорізького ливарно-механічного заводу Ігор Долгозвяго.

“Об’єднання двох потужних промислових майданчиків в одне підприємство дозволить підвищити ефективність виробничих і ремонтних потужностей за рахунок ефективного розподілу замовлень між містами присутності групи Метінвест, повного та своєчасного забезпечення основного виробництва. Ми суттєво розширимо лінійку виробів та спектр ремонтних послуг та повністю забезпечимо потреби в змінному обладнанні та запчастинах, які Метінвест раніше закуповував у сторонніх виробників. Сукупна потужність виробничих майданчиків ЗЛМЗ у Запоріжжі, Кривому Розі та Кам’янському складатиме до 35 тисяч тонн на рік”, – зазначив в. о. генерального директора Запорізького ливарно-механічного заводу Ігор Долгозвяго.

Як йдеться у повідомленні, процесу об’єднання підприємств сприяв вдалий досвід співпраці КРМЗ із ЗЛМЗ з освоєння сортаменту запчастин та розширення ремонтних послуг. Зокрема, підприємства спільно освоїли виробництво бутар для гірничо-збагачувальних комбінатів та працювали над виготовленням поковок з нержавіючої та інструментальної сталі. 

Запорізький ливарно-механічний завод був створений у 2016 році на базі потужностей механічного, ливарного і цеху металоконструкцій «Запоріжсталі».  ЗЛМЗ випускає широкий асортимент продукції для металургійних, коксохімічних, гірничо-збагачувальних та вугледобувних підприємств групи Метінвест. 

Криворізький ремонтно-механічний завод виготовляє і ремонтує обладнання для гірничодобувних і металургійних підприємств групи Метінвест. На заводі виробляють деталі з понад 40 марок сталі і сплавів, збирають і зварюють вироби з листового і сортового прокату.

Новини

20 Грудня 2023

У грудні Україна виробила понад 50 тисяч FPV-дронів

Українська економіка у листопаді зросла на 4%

У ремонт вийшли одразу чотири блоки ТЕС та одна ТЕЦ 

Стабільні тарифи держмонополій пришвидшать темпи відновлення промисловості – Біленький

Попит на нержавіючу сталь в США залишиться практично незмінним

Укрнафта збільшує видобуток нафти

Частка продукції ГМК в структурі перевезень УДП у 2024 році може зрости більш ніж вдвічі

Євросоюз знайшов альтернативи російському газу 

Німеччина купуватиме норвезький газ 15 років

В напрямку портів Великої Одеси суттєво збільшилась кількість вагонів

Німеччина у листопаді скоротила виробництво сталі на 2,4% 

Канада збільшує виробництво залізорудного концентрату

Нафтогаз взяв під контроль всі облгази Фірташа 

У США не голосуватимуть за допомогу Україні в цьому році

Потребу у зовнішній допомозі на наступний рік вдалось зменшити на 3,7 млрд дол

Зеленський сподівається на розблокування українсько-польського кордону

ВСІ НОВИНИ ⇢